El PSC no donarà suport a Puigdemont en la investidura i vol que abandoni l'escó de diputat

Pia Bosch critica que el procés de negociació amb Ryanair ha estat "nefast" i "mal portat des del primer dia"

El pròxim divendres els regidors del PSC es votaran a sí mateixos perquè, segons afirmen, CiU no els ha donat garanties de poder tirar endavant un projecte conjunt de ciutat. "Per defensar el nostre model de ciutat creiem que la millor posició és votar-nos a nosaltres mateixos", ha manifestat la portaveu socialista. Bosch ha acusat de "poca diligència" Carles Puigdemont, que haurà d'afrontar el pròxim mandat amb deu regidors, a tres edils de la majoria.

Per això, Bosch entén que Puigdemont hauria d'haver buscat més consensos amb la resta de grups i, en canvi, segons ha denunciat, les converses "en profunditat" amb la resta de grups s'han iniciat aquesta setmana, malgrat ha passat més d'un mes de les eleccions. "En aquest temps a mi se m'haguessin acudit moltes coses per fer", ha manifestat Bosch que també ha criticat que al govern en minoria hi hagi l'alcalde, Carles Puigdemont, que és diputat al Parlament de Catalunya i la regidora Coralí Cunyat que és senadora. "Si fos ell, jo deixaria immediatament el meu escó amb la situació que té ara la ciutat i amb un govern de deu", ha afirmat.

La portaveu socialista ha dit que la principal missió de l'alcalde de Girona ha de ser, a banda de la feina de gestió del dia a dia, la de liderar estratègicament la ciutat per aconseguir siutar-la en el mapa i "vèncer el centralisme de Barcelona". Per Bosch però, un govern en minoria amb un alcalde que també és diputat "no és prou fort" per poder dur a terme aquesta tasca.

Bosch ja ha anticipat que si Puigdemont no introdueix canvis en el cartipàs que al grup del PSC li faci possible tirar endavant alguns punts del seu programa no donaran suport a la proposta de CiU.

Negociació "nefasta" amb Ryanair

Per la seva banda, la portaveu del PSC també ha carregat contra CiU per la negociació que ha dut a terme amb Ryanair perquè continuï a Girona fins al 2016. Bosch, que com a delegada del Govern va ser a les negociacions per a l'arribada de la companyia a Girona, ha afirmat que la negociació ha estat "nefasta" i que s'ha portat "malament des del primer dia". "Sembla com si vulguin dir que la culpa és dels altres i que no vulguin portar la negociació a bon terme", ha manifestat Bosch dies després que la Generalitat hagi fet arribar a Ryanair una oferta d'11,5 MEUR i algunes contrapartides d'arrelament per quedar-se a l'aeroport de Vilobí.

La portaveu socialista ha dit que "no s'ha de negociar amb amenaces" perquè l'aerolínia té "una posició de força" i es pot endur els avions a qualsevol altre aeroport regional que pagui per això. De fet, Ryanair ha anunciat aquest dimecres que tanca la base operativa de Reus a partir d'octubre. Sobre Girona, la companyia no ha volgut avançar si accepta o no la proposta del Govern.

Bosch ha remarcat que les negociacions portades pel nou executiu "han trencat una línia d'èxit" que, segons recorda, va fer que durant el govern tripartit l'aeroport de Girona passés de 500.000 passatgers a 5 milions. "Ara fem amenaces públiques a través dels mitjans de comunicació enlloc de fer una negociació discreta que és el que calia", ha lamentat Bosch que ha assegurat que si Ryanair marxa de Girona "algú s'haurà de posar vermell" i ha dit que qualsevol explicació que es doni, arribat el cas, seran "excuses de mal pagador".