Operació tornada de Sant Joan amb les principals retencions a l'AP-7 sud i a la Costa Daurada

8 quilòmetres de cua a l'N-340 al Vendrell, 7 quilòmetres de circulació lenta a l'AP-7 a Gelida i 4 de congestió a la C-65, a Llagostera

El cap del servei de gestió de l'SCT, Lluís Serrano, ha destacat que els principals problemes de l'operació tornada es concentren a la zona sud de Catalunya, "tot i que de molta menys magnitud que els de l'operació sortida", que va registrar fins a 30 quilòmetres de cua a l'AP-7 nord. "Les cues es concentren a l'AP-7 sud, entre Gelida i Subirats, mentre que a l'AP-7 nord, en aquesta ocasió, només hi ha hagut alguns problemes puntuals a la Roca del Vallès i Sant Celoni a primera hora de la tarda", ha assenyalat Serrano, que també ha constatat que el nou tram de l'autovia C-31, entre Palamós i Castell-Platja d'Aro, "ha funcionat força bé".

A la Costa Brava, també s'han produït problemes a l'accés a l'AP-7 des de la C-35, a Vidreres, on s'han acumulat uns 3 quilòmetres de cua al llarg de la jornada, i a la C-65, amb fins a 4 quilòmetres de congestió a Llagostera en direcció Girona. Pel que fa a l'accidentalitat, el cap de setmana llarg de Sant Joan s'ha tancat amb quatre víctimes mortals a les carreteres catalanes. Segons el cap del servei de gestió de l'SCT, i tenint en compte que l'any passat no es va lamentar cap víctima, "evidentment no ha anat tant bé". "Els tres accidents han estat en vies secundàries i amb una tipologia molt variada. Un sinistre entre dos camions i un cotxe, una sortida de via i un atropellament mortal", ha enumerat Serrano, que ha demanat prudència als conductors.