Eros Ramazzotti omple Cap Roig de nostàlgia i conscienciació ambiental

L'artista va interpretar tots els clàssics en gairebé dues hores de concert

L'artista italià Eros Ramazzotti va aplegar ahir a les grades del Festival Jardins de Cap Roig més de dues mil persones en un concert intergeneracional que aplegava antics seguidors i d'altres més joves que en un moment o un altre de la seva vida van estar influenciats pel cantant de veu nasal.

El romà va dur damunt l'escenari un ampli desplegament d'artistes i una pantalla gegant on s'hi projectaven imatges relacionades amb la natura que alternaven amb una producció multicàmera del concert en directe. A l'inici de la nit la pantalla projectava un arbre i les seves arrels, emulant el mateix dibuix que el cantant porta tatuat des de novembre de l'any passat al braç esquerra. Per a l'italià la lluita pel medi ambient s'ha convertit en la seva nova obsessió i simbolitza la vida.

No és casualitat doncs que a meitat de la vetllada la música dones pas a una projecció per a conscienciar sobre els perills del plàstic en els oceans. Algunes de les dades que es van oferir són com cada any 150 tones d'aquest material s'aboquen al mar, posant en perill 700 diferents especies, arribant al 2025 a haver-hi més plàstics que peixos al mar. El vídeo rematava explicant com es triguen 20 anys en desaparèixer una bossa i 50 anys un got de plàstic, mentre que un fil de pesca en triga 600.

Fins aleshores aquest era un dels moments més destacats ja que Eros va arrencar amb el seu repertori menys conegut a excepció de "Ho Bisogno Di Te" i "Terra Promesa". A partir d'aleshores la vetllada fou in crescendo fins a la part final on va encadenar cançons emblemàtiques rere l'altre. "Se Bastasse una Canzone", "Fouco Nel Fuoco", "Cose Della Vita" (sense la Tina Turner, és clar), "Musica E'" i la gran "Più Bella Cosa".

En total van ser prop de dues hores carregades de nostàlgia, un viatge en el temps que començava el 1982 i que acabava ahir a Cap Roig. Un cant a la vida en una nit perfecta.