L'ABS de Peralada comença aquest dimarts una campanya per a la detecció precoç del càncer oral

S'adreça principalment a grups de risc com els fumadors, els bevedors d'alcohol a diari o les persones que masteguen tabac

Des d'aquest dimarts i fins al 26 de juny, l'ABS de Peralada participa en la Campanya de Detecció Precoç del Càncer Oral 2011, impulsada pel Col·legi Oficial d'Estomatòlegs de Catalunya. L'objectiu és detectar, de manera precoç, possibles lesions premalignes, davant les quals s'aconsella deixar de fumar i beure alcohol immediatament, controlar la lesió i, si cal, fer una biòpsia. D'altra banda, aquests controls de l'ABS de Peralada van dirigits tant a usuaris com a no usuaris d'aquesta Àrea Bàsica de Salut.

L'any passat el CAP de Peralada ja va posar en marxa la seva pròpia Unitat del Tabaquisme, i des d'aleshores els diferents professionals d'Albera Salut han participat en diverses campanyes relacionades amb la lluita contra el tabac i iniciatives que tenen com a objectiu l'abandonament de l'hàbit. En aquest sentit, el director d'Albera Salut -l'entitat que gestiona l'ABS Peralada-, Lluís Martínez, recorda que el tabaquisme és "un dels principals factors que atempten contra la salut", i que la tasca dels agents sanitaris és "conscienciar el màxim possible la població dels beneficis de deixar de fumar, així com de les conseqüències si continuen fent-ho".