CiU governarà en minoria a Lloret de Mar

Romà Codina no descarta pactes un cop iniciada la legislatura si hi ha bona entesa amb algun grup

CiU no ha aconseguit tancar un acord amb cap altre dels grups polítics a Lloret de Mar. Segons ha reconegut Codina, "les circumstàncies" els obliguen a governar en minoria. El futur alcalde, que agafa el relleu a Xavier Crespo (CiU) després de vuit anys en el càrrec, ha reconegut que això els obligarà a governar amb diàleg per buscar el consens dels altres partits. 

CiU havia intentat lligar una sociovergència al municipi i, per això, havia ofert al PSC -que té quatre regidors- formar govern. El grup socialista, però, hi va posar condicions. Demanava que pleguessin dos dels regidors més significats de l'època Crespo, una condició que CiU no ha acceptat. 

Malgrat tot, el cap de llista socialista, Joan Bernat, ha avançat que facilitarà la investidura de Codina "per ser la llista més votada". Per la seva banda, el candidat del MILLOR, Marc Fuertes, partit que s'ha manifestat obertament contrari a CiU, ha anunciat que en el ple de dissabte votarà a favor del candidat socialista.

Això faria perillar la investidura de Codina, però l'abstenció del PSC li assegura l'alcaldia. Tot i governar en solitari, Romà Codina s'haurà d'assegurar acords puntuals amb altres regidors, perquè sempre es trobarà a quatre vots de la majoria absoluta.