Olot instal·la càmeres de vigilància al cementiri per prevenir bretolades i evitar robatoris

Els dispositius incorporen un sistema de visió nocturna i permetran identificar els qui entrin al recinte fora d'hores

L'Ajuntament d'Olot ha decidit incrementar els ulls que vigilen el recinte del cementiri. Per això, ha instal·lat cinc càmeres de vigilància, que es troben tant als accessos del recinte com al seu interior, al costat dels nínxols. La decisió s'ha pres després que, ara fa dos mesos, uns lladres de coure van robar diversos trams de les canaleres de la part nova del cementiri.

A més, anteriorment, uns brètols s'havien dedicat a pintar el monument en record als morts de la Guerra Civil. Per posar fre a les bretolades i prevenir altres robatoris de coure -que no només es troba a les canals, sinó que també forma part de la decoració d'algunes làpides- l'Ajuntament ha decidit actuar. 

Les noves càmeres de vigilància incorporen un sistema de visió nocturna. D'aquesta manera, permetran que la Policia Local identifiqui aquells qui entrin al cementiri quan la reixa ja estigui tancada. A més, les càmeres permetran incrementar la seguretat dels olotins que hi vagin a recordar els difunts. 

Les càmeres estan connectades amb la seu de la Policia Local d'Olot. Seran els agents els qui gestionaran la visió i el control d'aquests dispositius de vigilància.