L’Hospital de Figueres compta amb un mamògraf més eficaç i segur

L’aparell compta amb la tecnologia 3D

El Servei de Radiodiagnòstic de l’Hospital de Figueres ha estrenat un nou mamògraf digital que emet menys radiacions i és més eficaç a l’hora de detectar danys a l’interior de la mama. Es tracta d’una màquina que aplica la tecnologia 3D per fer un anàlisi més profund des de diferents angles. A més, també compta amb el sistema de tomosíntesi que aporta precisió i alta resolució a les proves tan en el 3D com en el 2D.
Aquest és un aspecte especialment important perquè en el cas de les mames denses -que solen ser les de noies joves- redueix la necessitat de fer proves complementàries. El mamògraf és una donació de la Fundación Amancio Ortega. A banda de la nova màquina, l’entitat ha donat una llitera que s’utilitzarà per a les exploracions.
 
La cap del Servei de Radiodiagnòstic de l’Hospital de Figueres, Glòria Sánchez, ha explicat que el nou aparell "facilita la valoració de les proves" ja que "ofereix una metodologia de treball més còmode". Per això, Sánchez creu que el nou mamògraf -que s’ha instal·lat en una sala més gran- i la nova llitera “incrementa la qualitat del servei” que s’ofereix des del centre de Figueres.

L’any passat, l’hospital de l’Alt Empordà va realitzar 6.568 mamografies, que suposa un 3,3% més que l’any anterior. D’aquestes, la gran majoria (5.257) formen part del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama de Girona. Gràcies a aquestes proves preventives, s’han diagnosticar 5,124 càncers per cada 1.000 dones que hi participen.