El PSC alerta que un govern en minoria de CiU a Girona pot 'paralitzar' l'activitat a la ciutat

Els socialistes prometen una oposició "constructiva i proactiva"

Pia Bosch ha comparegut públicament a pocs dies per a la constitució dels nous ajuntaments. La portaveu socialista ha deixat clar que durant els quatre pròxims anys volen protagonitzar una "nova manera de fer oposició" i que pretenen ser "constructius i proactius". El fet que CiU vulgui governar en minoria deixa un "espai més ampli", segons Bosch, per desplegar el programa que durant la campanya ha defensat el PSC. "Seguirem parlant amb la gent i canalitzant les seves inquietuds", ha dit.

Bosch no s'ha amagat i ha reconegut que, en determinats temes que considerin determinants per a la ciutat, buscaran la complicitat dels altres grups de l'oposició per defensar un posicionament conjunt si creuen que el govern no va en la línia idònia. "El que governa en minoria això ja ho sap i haurà de treballar molt fort per aconseguir l'acord amb tothom", ha declarat. 

La portaveu del grup socialista també ha reflexionat entorn a la voluntat de CiU de governar sols. Bosch ha dit que no l'ha sorprès però ha avançat que "el que més por" els fa és que aquesta situació es converteixi en una "paràlisi de projectes" perquè CiU podria evitar iniciar projectes polèmics si sap que no gaudirà del vist-i-plau de l'oposició. Bosch ha dit que Girona necessita reactivar-se i generar ocupació i ha manifestat que un govern a tres regidors de la majoria absoluta pot entorpir el ritme d'activitat de la ciutat. "Des del dia 14 de juny vetllarem perquè no s'aturi res", s'ha compromès Bosch que considera que Girona ja està patint l'efecte de les retallades i que no es pot "frenar més" l'activitat. 

El fet que entre els set regidors hi hagi quatre persones que ja tenen experiència de govern fa pensar a Bosch que això els farà "treballar millor". La portaveu socialista no ha avançat què votarà el seu grup en el ple d'investidura del pròxim 11 de juny i ha avançat que pensen reclamar més participació de l'oposició en òrgans com els del Parc Científic i Tecnològic.