La Costa Brava tanca el juliol amb una ocupació del 77%

Son unes xifres semblants a les de l'estiu passat

Els hotelers de la Costa Brava tanquen el mes de juliol amb les previsions "generalment acomplertes" i amb una ocupació mitjana del 77%, segons les dades recopilades per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

"Generalment, les previsions del mes de juliol s'han complert", indica la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. D'entrada, calculaven un juliol similar al del 2018 amb ocupacions de fins al 80% a la Costa Brava. Les dades finals reflecteixen que l'ocupació al litoral gironí ha estat del 77% de mitjana.

La zona costanera que ha rebut més turistes ha estat la Costa Brava sud amb un 82%, seguida de la Costa Brava centre amb un 81% i en darrer lloc el litoral de l'Alt Empordà amb un 69%.

Lluny de les platges, l'ocupació a la ciutat de Girona i rodalies s'ha situat en un 75% mentre que a l'interior de la comarca de la Selva i a la Garrotxa ha estat del 60%. El Pirineu gironí ha registrat ocupacions del 58% al Ripollès i el 50% a la Cerdanya.

La primera quinzena d'agost és el moment fort d'arribada de turistes a les comarques gironines, sobretot els que busquen sol i platja. Per això, el sector preveu que l'ocupació s'enfili entre el 85 i el 90% al litoral.

A la ciutat de Girona i rodalies es manté el mateix índex d'ocupació que al juliol (75%), a l'interior de la Selva i la Garrotxa augmentarà fins al 70% i al Pirineu també hi haurà un increment que situarà l'ocupació entre el 70 i el 75%.

L'ocupació de la segona quinzena d'agost es preveu que sigui un 5% inferior a les zones del litoral gironí i a la ciutat de Girona, però un 10% més baixa a les comarques d'interior i de muntanya.

Segons les dades recopilades per la Federació d'Hostaleria, un 70% dels establiments federats asseguren que les previsions d'agost són semblants a les de l'estiu passat mentre que un 30% afirmen que són més baixes.

Els turistes que visiten les comarques gironines són principalment parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de franceses. També hi haurà un alt nombre de visitants de l'estat espanyol, registrant un repunt en comparació a l'any passat. Hi ha un descens, per contra, de turistes estrangers del Regne Unit, Rússia, Alemanya i Holanda.

Com és habitual, la mitjana d'estades serà diferent al litoral gironí que a l'interior. A les zones costaneres oscil·larà entre quatre i cinc dies i, en canvi, a Girona ciutat, a les zones d'interior i de muntanya, serà de dos o tres dies.

En relació als preus de les habitacions del mes d'agost, el 60% dels hotels mantindran les seves tarifes en comparació a l'any passat, un 30% les apujaran les un 4% mentre que un 10% les rebaixaran un 5%.