Comissen a la Jonquera prop de 3.000 paquets de tabac de contraban

Estava valorat en 14.900 euros

La Guàrdia Civil ha comissat a la Jonquera (Alt Empordà) un total de 2.910 paquets de tabac de contraban valorat en 14.900 euros. És el resultat de tres controls que es van fer durant el juliol i que van permetre descobrir el material en dos vehicles i un autobús.
La primera actuació va ser el 7 de juliol a quarts de deu del matí. Agents de la secció fiscal del cos van aturar un autocar que feia el recorregut Barcelona-Niça (França). Durant la inspecció, els agents van sospitar de dues maletes que hi havia a la bodega i, un cop identificat el propietari, se li va demanar que les obrís. Al seu interior hi havia 1.500 paquets de tabac ros de la marca Marlboro Red valorat en 7.725 euros i sense cap precinte fiscal.
 
La segona actuació de la Guàrdia Civil va ser el 23 de juliol a les nou del vespre. Els agents van aturar un vehicle amb matrícula d'Algèria. Un cop identificat el conductor, van inspeccionar el vehicle i van observar que als seients de darrere hi havia una bossa de viatge. Quan la van obrir, van descobrir-hi 990 paquets de tabac ros de la mateixa marca citada anteriorment i valorada en 5.098 euros. Tampoc duien els precintes fiscals.

I la tercera intervenció va ser el mateix 23 de juliol a dos quarts de dotze de la nit. Al aturar un vehicle amb matrícula de Bulgària i inspeccionar el seu interior, els agents van descobrir-hi 360 paquets de tabac de la marca Victory, 30 paquets de Marlboro Red i 30 paquets més de la marca Marlboro Fin Touch. Cap d'elles duia el corresponent precinte fiscal i estava valorat en 2.097 euros.

En les tres actuacions, la Guàrdia Civil va aixecar actes per Infracció de contraban i el tabac comissat va quedar a disposició del cap de la dependència provincial d'Aduanes i Impostos Especial de l'Agència Tributària a la Jonquera.