Bàscara fumiga per combatre una plaga de xinxes que afecta el municipi

La mateixa situació es dona a Besalú

El municipi de Bàscara (Alt Empordà) pateix des de fa uns dies una plaga insòlita de xinxes provinent d'uns camps de colze propers. L'alcalde, Narcís Saurina, ha explicat que milers d'insectes van entrar en alguns cases properes pels garatges, patis i terrasses.

Aquest dimecres s'han fumigat marges, voreres, patis i terrasses afectades del municipi i també s'ha actuat en dos dels camps d'on es creu que hauria sortit la plaga removent la terra. Això ha obligat a instal·lar tanques i tallar alguns carrers del municipi, que es reobriran demà.

Saurina diu que la propagació ha estat excepcional però que és habitual que en camps de colza hi hagi insectes d'aquest tipus. Les condicions de sequera, però, haurien propiciat una reproducció fora de l'habitual i la seva propagació cap al nucli habitat. Malgrat això, insisteix que aquesta espècie no produeix picades i que no hi ha riscos per a la salut.

Idèntic cas a Besalú

La situació que es viu en aquest municipi també succeeix des de fa uns dies a Besalú (Garrotxa). Diversos veïns han denunciat a l'Ajuntament com la plaga els havia envaït casa seva provinents d'uns camps situats entre Can Batlle i Can Ring.

L'alcalde del municipi, Lluís Guinó, ha assegurat en declaracions a El Gerió Digital, que van informar de la situació al Consorci de Salut i Medi Ambient (SIGMA) els quals li van assegurar que amb les pluges torrencials d'aquest passat cap de setmana la situació hauria d'haver millorat. "Si no és així des de l'Ajuntament contractarem una empresa especialitzada perquè fumigui la zona", ha explicat el batlle.