Ripoll restringeix l'accés a la Font del Tòtil durant tot l'estiu

Només s'hi podrà anar a peu o en bicliceta

L'Ajuntament de Ripoll (Ripollès) ha restringit a partir d'avui l'accés en vehicle a la Font del Tòtil per tal d’evitar les massificacions.

Aquesta és una mesura puntual, que s'allargarà tot l'estiu. Sí que hi podran accedir els residents i les persones amb autorització de pas. Així des del barri Grup Santa Maria i des de la cruïlla del camí que connecta amb la font d’en Jordana (palanca d’Ordina), el pas estarà tallat i caldrà accedir a peu o amb bicicleta.

Aquesta mesura, s’ha pres arran l’anàlisi de les dades d’ocupació del pàrquing de la Font en els darrers dies. S’ha observat una afluència excessiva de vehicles particulars que arriben en aquests dies festius, que aparquen a les vores de la carretera d’accés, que bloquegen els accessos i que a vegades no respecten les normes de convivència establerta. De la mateixa manera l’alt nombre de vehicles posa en perill la seguretat de les persones que passegen pel paratge.

Segons les mateixes paraules de l’alcalde Jordi Munell “Limitar la capacitat de vehicles ens pot permetre fer una millor gestió del paratge en cas que es produís un incendi forestal o qualsevol emergència, ja que es garantiria el pas dels vehicles d’extinció i emergències, per un costat, i l’evacuació de les persones".

Per dinamitzar l’espai, durant el mes d’agost es faran diverses accions a l’espai. La primera serà el dimecres 7 d’agost i es tractarà d’una festa de l’escuma per a tota la família.