Condemnat a tretze anys de presó el jove que va violar una noia en un bosc d'Arbúcies

L'Audiència absol els altres quatre imputats perquè té "seriosos dubtes" que ajudessin el condemnat a forçar la víctima

El tribunal no ha tingut cap mena de dubte a l'hora de concloure que Milhai Dulhascu va ser qui va violar la jove. Els fets van tenir lloc la matinada del 16 de novembre del 2008 en una zona boscosa d'Arbúcies, prop del mirador conegut com el Sagrat Cor.

Dulhascu i la víctima s'havien trobat hores abans a la discoteca 'Univers' del poble, on els dos havien sortit de gresca. Des d'allà van anar en cotxe fins a la zona del mirador. Al vehicle també hi viatjaven quatre joves romanesos més, a qui la noia "no coneixia de res", com recull la sentència.

L'Audiència, però, no té clar si la noia va pujar al vehicle de forma voluntària. I és que, com que aquella nit la víctima havia begut i consumit droga, només recordava "flashos' dels fets -com ella mateixa va admetre al judici.

Sigui com sigui, un cop al mirador, els altres quatre joves van marxar i Milhai Dulhascu va endinsar-se al bosc amb la noia. Quan es van quedar sols, l'acusat va arrossegar la jove fins a un lloc apartat i se li va ajaure al damunt amb la intenció de violar-la.

Per vèncer la resistència de la jove, l'acusat li va ventar un cop de puny a la cara, cosa que li va fer perdre els sentits. Després, li va abaixar la roba i la va penetrar vaginalment. Milhai Dulhascu, però, es va quedar a mitges, perquè va haver de fugir cuita corrents, ja que va sentir els crits dels amics de la víctima, que havien sortit a buscar-la.

Sense pantalons ni cartera

Amb les presses, Dulhascu es va deixar els pantalons i la cartera amb la documentació al costat de la víctima. L'Audiència conclou que el processat va cometre un delicte d'agressió sexual, i que totes les proves l'incriminen.

D'entrada, el tribunal analitza la declaració de la víctima, que dóna una "versió unitària i sense contradiccions dels fets". A més, tot i que la jove no recorda com va anar a parar enmig del bosc, l'Audiència resol que "és evident que no hi va arribar de manera voluntària", perquè tenia nombroses lesions i esgarrapades per tot el cos.

A més, el fet que es trobés líquid seminal de l'acusat i que l'agressor "estigués amagat entre uns matolls que hi havia més avall del bosc" i anés vestit només amb calçotets fan que el tribunal conclogui que és Milhai Dulhascu és culpable de violació.

La sentència condemna Dulhascu a tretze anys de presó i li prohibeix acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant setze anys. A més, en matèria de responsabilitat civil, l'Audiència obliga Dulhascu a pagar una indemnització de 29.510 euros a la jove (14.510 per les lesions i 15.000 més pel dany moral) i a abonar 815,25 euros a l'Estat pels dies que la víctima va estar de baixa guarint-se les ferides.

Els altres quatre, absolts

En aquest cas, a més de Dulhascu, els altres quatre joves romanesos que anaven amb ell al cotxe la nit dels fets també es van asseure a la banqueta dels acusats. S'enfrontaven a tretze anys i mig de presó, que els hi demanaven tant el fiscal com l'acusació particular, perquè consideraven que entre tots havien ajudat Dulhascu a consumar la violació.
L'Audiència de Girona, però, els absol a tots quatre, perquè no hi ha cap prova que els incrimini directament. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, recull que el tribunal té "seriosos dubtes" que els quatre romanesos ajudessin el condemnat i, per això, els absol a tots.