Jutgen cinc joves que s'enfronten a 15 anys de presó per violar una noia en un bosc d'Arbúcies

El principal acusat diu al judici que, si bé es va arribar a despullar, va marxar sense abusar sexualment de la víctima

Els fets que s'han començat a jutjar aquest dimarts van tenir lloc la matinada del 16 de novembre del 2008. Aquella nit els cinc processats havien sortit de festa a la discoteca 'Univers' d'Arbúcies, on també hi havia la víctima, una jove de 22 anys.

Segons l'acusació, pels voltants de les sis de la matinada, els joves es van trobar amb la noia a l'exterior del local. Aprofitant que estava beguda i que havia pres drogues, els romanesos la van fer pujar a un BMW de color verd i se'n van anar cap a una zona boscosa d'Arbúcies.

Els joves van aturar el vehicle en un mirador que hi ha al paratge conegut com el 'Sagrat Cor'. Allà, dos dels acusats van sortir del cotxe i un d'ells, Milhai D. va estirar la jove perquè sortís. El fiscal relata que, aleshores, els altres quatre nois van marxar del lloc, tot i que eren "plenament conscients" que la víctima estava "en perill" i que Milhai D. volia violar-la.

El romanès va obligar la jove a endinsar-se al bosc, la va tirar al terra, li va colpejar la cara i li va tapar la boca perquè no cridés. L'acusació pública també sosté que, mentre l'acusat forcejava amb la víctima, tots dos van caure per un terraplè d'uns 50 metres.

L'escrit d'acusació vrecull que l'acusat, al final, va aconseguir violar la jove. Però els crits dels amics de la víctima, que havien sortit a buscar-la, el van fer fugir del lloc en roba interior. Al costat de la víctima, a qui va deixar ferida i plena d'esgarrapades, el processat s'hi va deixar els pantalons, la cartera amb la documentació, les sabates i un cinturó.

Por del marit

Aquest matí, el principal acusat del cas ha negat els càrrecs que se li imputen. Davant el tribunal de l'Audiència de Girona, Milhai D. ha declarat que ell i la jove havien marxat de la discoteca plegats, en companyia de la resta de romanesos. L'acusat també ha explicat que la jove no tenia símptomes d'anar beguda i que havia accedit voluntàriament a acompanyar-los.

Un cop es van quedar sols al paratge, Milhai D. ha admès haver-se despullat per mantenir relacions sexuals. Segons ell, però, aquestes eren consentides. El processat -que només ha respost a preguntes de la defensa- ha dit que havia marxat corrents del lloc perquè la noia li va dir que era casada, i que en aquell moment va tenir por que el marit no el piqués.

La resta de joves romanesos, que aquella nit també anaven al cotxe, han dit que no havien vist res. Han relatat que la noia havia pujat al cotxe voluntàriament i que, un cop el cotxe va arribar al mirador, tots van marxar sense saber què havia passat després.

Durant la seva declaració, però, tots quatre processats han incorregut en nombroses contradiccions respecte el relat que van donar durant la instrucció del cas. Aleshores, van dir que Milhai D. els havia dit que volia forçar la noia, i que la víctima anava beguda i demanava auxili constantment durant el trajecte fins al mirador.

15 anys de presó

El fiscal demana una pena de 15 anys de presó per a Milhai D., a qui imputa un delicte d'abusos sexuals, i de tretze anys i mig per als altres quatre joves, a qui considera cooperadors necessaris dels fets. A més, també sol·licita que no es puguin comunicar ni acostar a la víctima durant 16 anys, i que entre tots l'indemnitzin amb 8.100 euros per les lesions i els danys morals de la violació.

L'acusació particular, per la seva banda, eleva fins als 15 anys la demanda de pena per a tots cinc acusats. Demana que tampoc es puguin acostar ni comunicar-se amb la víctima, i que se'ls retorni a Romania un cop hagin complert la pena.

En matèria de responsabilitat civil, aquesta part sol·licita una indemnització de 46.167 euros per les lesions i el dany moral. El judici per aquest cas continuarà demà al matí a la Secció Quarta amb la declaració de la jove.