L’Ajuntament de l’Escala tanca el pressupost del 2009 amb un superàvit de 854.403 euros

El consistori ho atribueix a una major contenció en la despesa i millores de gestió

L’alcalde de l’Escala, Estanis Puig (PSC), ha presentat aquest matí aquests resultats i en donarà compte al ple d'aquest vespre. El batlle remarca que aquest esforç de contenció i de millora en la gestió s’està duent a terme sense incrementar la pressió fiscal als contribuents. En aquest sentit, aquest 2010 s’han congelat els impostos i només un parell de taxes han patit moderats increments, d'acord amb els contractes plurianuals que hi ha signats amb les empreses concessionàries i justificats per les inversions que cal fer per millorar aquests serveis de cara a tots els ciutadans (aigua i escombraries). A més, el socialista destaca que l’any 2008 ja es va tancar amb un superàvit de 437.000 euros. 'En moments de crisi estem fent uns pressuostos molt ajustats i realistes, sense augmentar la pressió fiscal i controlant la despesa', remarca l’alcalde de l’Escala, el qual afirma que aquests resultats positius permeten 'tenir marge per poder fer front a noves actuacions'.

Tot i la situació de crisi econòmica, l’Ajuntament de l’Escala explica que ha seguit mantenint 'a ratlla' la ràtio d’endeutament, que al tancar el 2009 es va situar en el 63,01%, molt lluny del 110% màxim legal. Aquesta ha estat una constant en els darrers anys, en què l’endeutament ha anat retrocedint. Amb tot, durant el 2009 s’han gestionat inversions per valor d’uns 9 milions d’euros (incloent-hi les inversions al passeig marítim i al passeig d’Empúries), a partir dels quals s’ha parat especial atenció a l’objectiu de generar oportunitats per a les persones i les empreses del municipi.

Des de l'Ajuntament apunten que bona situació de les finances municipals permet que aquest esforç inversor es continuï aquest 2010, podent recórrer en part a incrementar lleugerament l’endeutament municipal per tal de no haver d’apujar els impostos en un moment de crisi.  Es preveuen inversions per un valor d’uns cinc milions d’euros. 'Aquest rigor pressupostari repercutirà en què l’Ajuntament de l’Escala pugui continuar fent una funció de motor econòmic',  ha remarcat Puig, que també destaca com un dels fets clau en el romanent de tresoreria municipal positiu el fet que en el darrer any s'hagin reduit els tipus d'interès bancaris.