PSC i ERC no volen que Antoni Solà (CiU) torni a ser alcalde de Santa Coloma de Farners

Les tres forces han governat en coalició el passat mandat però ni republicans ni socialistes volen reeditar el pacte

El panorama polític a la capital de la Selva ha quedat molt obert després dels comicis del diumenge. El partit més votat ha estat CiU que ha obtingut sis regidors però n'ha perdut un respecte el 2007. Per darrer seu, ERC n'ha obtingut tres, el PSC tres més i també Colomencs pel Canvi (CPC) han obtingut tres regidors.

L'alcalde en funcions, Antoni Solà, ha explicat que la primera opció per a CiU és reeditar el pacte amb el PSC i ERC. Solà ha valorat positivament la coalició perquè ha dit que ha estat un "govern fort i estable" i que, donats els resultats, és la primera opció que valoren. L'aritmètica postelectoral també faria possible un pacte de CiU amb CPC -sumarien nou regidors- però aquesta opció queda pràcticament descartada ja que hi ha molt mala relació entre els dos partits perquè CPC té com una de les prioritats fer fora Solà de l'alcaldia.

Ni PSC ni ERC volen fer alcalde Solà

Per la seva banda, ni PSC ni ERC pensen en reeditar el pacte. Des d'ERC, Joan Martí ha remarcat que ja durant la campanya han tingut el compromís de no permetre que Antoni Solà complís 20 anys a l'alcaldia de Santa Coloma de Farners i que, per tant, no conceben cap pacte que passi perquè CiU tingui l'alcaldia. A partir d'aquí, Martí no ha aclarit si consideraria pactar amb CiU si la vara d'alcalde fos per a ERC. "Volem parlar amb tothom i avui mateix ja iniciem converses", ha conclòs Martí.

Des del PSC Manel Roqueta -que s'estrena com a cap de llista- ha dit que no han definit encara cap estratègia de pactes però que sí tenen clar que no volen pactar novament amb CiU. "La gent et diu pel carrer que està cansada de tants anys del mateix alcalde i no els podem defraudar", ha justificat Roqueta que reconeix però que la decisió final s'haurà de prendre conjuntament amb l'agrupació local.

El cap del PSC també ha reconegut que una possible opció seria un pacte a tres bandes entre socialistes, ERC i CPC ja que tots tenen tres regidors i assolirien els nou edils que cal per obtenir la majoria. Malgrat que no ha volgut avançar esdeveniments, Roqueta ha recordat que ja al 2007 CPC els va oferir pactar tant a PSC com ERC renunciant a l'alcaldia i repartint-la a dos anys entre els dos partits.