El Museu Etnològic del Montseny acollirà l'exposició de Levi Orta

Es podrà veure del 31 de juliol al 18 d'agost

El Museu Etnològic del Montseny a Arbúcies acollirà del 31 de juliol al 18 d'agost l'exposició de Levi Orta. En el marc d’aquesta exposició, l’artista farà una presentació pública del seu treball el divendres dia 16 d’agost a la tarda, una ocasió dirigida les set de la tarda, un espai dirigit als visitants per contextualitzar l’obra exposada, aprofundir-hi i dialogar amb la obra exposada

La proposta expositiva de Levi Orta, Copista d’artistes polítics, és un treball d’investigació que l’artista fa sobre el component creatiu de la política i que ens convida a repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l’art i els seus diferents actors. En el seu cas, des de la ironia i el sarcasme intenta aprendre de la política copiant les obres d’art que han realitzat polítics cèlebres. La intenció no és fer cap tipus d’apologia d’aquests polítics, sinò mostrar la instrumentalització que aquests polítics han intentat fer o fan de l’art.

La proposta expositiva és part del resultat d’un procés d’investigació; utilitzant la rèplica analítica, la selecció de les obres que copia, el títol que els assigna, així com el format instal·latiu en què decideix mostrar-les, en redefineix la lectura, les actualitza i les contextualitza des de la seva anàlisi crítica, i ja sense la intenció naïf amb la qual els seus autors originals les van crear.

Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l’art, usa l’exercici de la còpia com a mètode analític centrant-se en les imprecisions de la frontera art-política.
El seu gest té la intenció d’analitzar críticament la instrumentalització que alguns polítics han fet del món del l’art.

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

El Consell Comarcal de la Selva s’encarrega de gestionar i coordinar l’exposició; transportar, instal·lar, organitzar-ne el calendari, les presentacions i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas.

“Art en Ruta” és una acció en el marc de la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal “www.selva.cultura.cat” de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, etc.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.