Desmantellen 17 basars a Lloret que produïen i venien articles falsificats

Els productes estaven valorats en més de 600.000 euros

La Policia Nacional ha desmantellat a Lloret de mar 17 basars que produïen i venien articles falsificats valorats en més de 600.000 euros. Els agents han detingut 15 persones i han precintat un pis magatzem i dos tallers clandestins, intervenint 19.994 productes falsos entre roba, productes electrònics, ulleres de sol, rellotges, marroquineria, calçat i joguines.
Gran part del material estava en blanc, sense marca encara, però es van localitzar els elements metàlics i els adhesius falsificats preparats per ser afegits als productes. Eren els responsables dels basars els que col·locaven la marca en l'últim moment just en el moment de la venda. En aquesta operació també va col·laborar la Guàrdia Urbana del municipi.
La investigació va començar l'estiu passat, quan els agents van detectar un increment significatiu de material falsificat que s'estava venent en aquesta zona. Després de desmantellar diversos magatzems i tallers i intervenir milers d'articles, la Policia Nacional va localitzar nous centres de producció i punts de venda que estarien abastint basars annexes.
Les marques i les associacions de comerciants de la zona també van traslladar als agents la seva preocupació per aquest problema.

Els detinguts tenien una petita mostra de producte fals exposat al públic i una gran quantitat de material que encara no tenia cap marca, però també es van trobar els elements metàl·lics i adhesius que després es col·locaven en els productes en l'últim moment. Els responsables dels basars es convertien en els fabricants del producte falsificat, per tant.

Dels 15 detinguts, 15 eren de l'Índia i un de nacionalitat marroquina.