La impressió digital, una nova forma de decorar casa teva

Aquesta tècnica també permet personaltizar els teus electrodomèstics i gadgets

El 80% de la nostra vida el passem en espais interiors, de manera que no és d'estranyar que el nostre entorn tingui un efecte tan intens sobre nosaltres, i en la cursa per aconseguir una decoració més innovadora, sostenible i intel·ligent, la tecnologia digital és una eina més que útil.

A l'hora de dissenyar l'interior de la nostra llar sovint pensem en materials que ens donin la textura desitjada; fustes, formigons, pedra vista, estocats,... tots ells son habituals però amb un cost elevat. Dins el mon de l'interiorisme ha entrat en força un nou element que a més de ser visualment impactant, és molt més assequible; la impressió digital.

Les impressores ecològiques actuals (fa servir aigua i no productes químics) permeten renovar un espai periòdicament sense un cost desorbitat. Amb aquests equips es pot canviar la decoració de les parets amb facilitat en el moment que cada client desitgi, oferint qualitat a un preu totalment popular. Per exemple, gràcies al vinil es pot decorar una habitació infantil segons les preferències de l'infant, es pot decorar una botiga segons una campanya promocional o un restaurant segons el tipus d'ambient que es vulgui crear.

Per donar un toc artístic, aquesta tecnologia permet imprimir colors vius i detalls impressionants en parets o altres suports, per també oferir acabats mat i brillants. Parets, vidres, armaris, sofàs,... tot és possible i customitzable.

Una de les empreses que ofereixen aquest servei és MediaMarkt Girona, que permet imprimir en gran format i posteriorment entregar i col·locar-ho al domicili.

Amb tot, el servei de personalització permet convertir qualsevol producte de la botiga en un article únic i autèntic per al seu propietari. Així es pot personalitzar de forma ràpida i econòmica tota mena de productes disponibles a la botiga: des de carcasses de smartphones o tablets fins a cafeteres, consoles o altres dispositius electrònics. També s’ofereixen articles de decoració i fotografia, com metacrilats, clauers, fustes, metalls i altres articles.

El client només ha d'enviar la fotografia al correu electrònic de la botiga i aquests s'encarreguen d'ajustar-la amb l'ordinador a l'objecte desitjat. Si el client no tingués cap disseny, MediaMarkt té un banc d'imatges amb milers de fotografies a escollir. Aquesta impressió es pot realitzar tant en electrodomèstics o objectes comprats en el seu establiment o bé qualsevol altre, essent possible obtenir la impressió en un període de temps que va dels 5 minuts fins als dos dies, en funció de la mida.