Torramadé assegura que parlarà 'amb tothom' i que CiU no donarà l'esquena a PxC

Iolanda Pineda atribueix el mal resultat a que els veïns han votat "més amb l'estómac que amb el cap"

CiU torna a ser la llista més votada a Salt on ha polvoritzat tots els seus rècords i Jaume Torramadé està en disposició de tornar a ser alcalde, un càrrec que ja va ocupar durant vuit anys abans que Iolanda Pineda (PSC) el desbanqués i formés govern amb ERC. Eufòric, Torramadé ha estat rebut enmig d'ovacions a la seu de CiU de Salt on l'han acollit amb crits d'"alcalde, alcalde". CiU mai havia passat dels vuit regidors i aquesta vegada ha estat la llista més votada i a molta distància del PSC que ha caigut en picat fins als sis edils.

"Els resultats per a nosaltres són fantàstics", ha afirmat un exultant Jaume Torramadé que atribueix aquesta victòria a que han fet una campanya electoral "molt en positiu", explicant quines són les seves propostes per Salt i sense buscar l'enfrontament o la crítica a altres partits. "Nosaltres volem donar tranquil·litat a Salt perquè el que ens importa és que Salt deixi de sortir a les notícies per les raons que hi ha sortit darrerament", assegura.

Encara que siguin els seus millors resultats, no tenen majoria absoluta i necessitaran o bé pactar per formar govern o buscar els dos vots de suport que necessiten per sumar ple rere ple. Torramadé no ha volgut enterbolir la festa pensant en l'endemà però ha avançat que parlarà amb tothom. També amb Plataforma per Catalunya (PxC) que ha estat la gran sorpresa de la nit i ha aconseguit tres regidors. El líder de CiU diu que no poden ignorar el que ha dit el poble de Salt i fer veure com si el resultat no existís. "Hi parlarem, que això no vol dir que hi pactem", ha dit Torramadé.

El panorama per possibles pactes postelectorals a Salt és complicat. ERC ha "desaparegut del mapa", IpS ha tingut dos regidors, el PP un i PxC tres. "Li aconsello que pacti perquè sempre és més fàcil governar", ha afirmat Iolanda Pineda, la derrotada de la nit. Li demana, però, que no ho faci amb PxC. La líder socialista a Salt creu que els saltencs han votat més amb l'estómac que amb el cap i que els seus regidors han acabat passant a PxC. "Han fet una campanya bruta i mentidera i ara veiem quina són els seus resultats", ha afirmat Pineda sobre PxC i creu que aquesta és la mala notícia de la nit.

Iolanda Pineda ha admès que han tingut mals resultats i que Salt ha castigat els socis de govern. "En moments de crisi com els que estem vivint, sempre perjudica a les forces que estem governant", ha afirmat Pineda. La líder del PSC ha anat fins a la seu de CiU a donar l'enhorabona a Torramadé.

"No sóc racista ni xenòfob"

El primer sorprès de la nit ha estat el líder de PxC a Salt, Carles Bonet, que no s'esperava que la seva candidatura rebés tant suport. Bonet obre les portes a dialogar amb tots els grups i, ja d'entrada, s'ha desmarcat de la Plataforma per Catalunya de Vic. "Salt no és Vic", ha afirmat Bonet que diu que tot i que hi ha unes directrius de partit a seguir ho faran a la seva manera. El cap de llista ha fet una crida a la calma i diuen als saltencs que no tinguin por i que estiguin "tranquils".

"No sóc racista ni xenòfob, la meva parella és immigrant", ha afirmat Bonet que, com que no té seu de partit, ha seguit el resultat de les eleccions des de l'Ajuntament de Salt. "Tots som persones, tots tenim els nostres drets, però el que no pot seguir passant és que els perjudicats siguin els de casa", diu Bonet que vol impulsar la revisió de les ajudes perquè es reparteixin equitativament siguin o no siguin immigrants els destinataris.

"Ens han penjat l'etiqueta però està mal etiquetat", ha assegurat Carles Bonet que es defineix com una persona del poble que vol treballar per al poble i que és pacífica i dialogant.