Jutgen un acusat per violar i intentar matar l'exparella a Sant Jordi Desvalls

Nega els abusos i diu que la víctima el va atacar primer amb una navalla

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un acusat que s'enfronta a 34 anys de presó per amenaçar de mort, violar i intentar matar la seva exparella a Sant Jordi Desvalls (Gironès) el 30 de juliol del 2017.

La fiscalia i l'acusació particular sostenen que la dona havia acabat la relació sentimental una setmana abans, quan es va assabentar que una filla en comú havia denunciat l'home al seu país d'origen per abusos sexuals.

La víctima treballava com a interna cuidant un home gran a Sant Jordi Desvalls i, segons les acusacions, de matinada l'acusat va entrar per una finestra i va perpetrar l'atac armat amb una arma blanca. El processat nega els fets, assegura que les relacions sexuals van ser consentides i que va ser la víctima qui el va atacar amb una navalla arran d'una discussió.

Víctima i acusat, originaris d'Hondures, feia 14 anys que eren parella i tenen dos fills en comú. La dona ha relatat que, primer, va arribar ella sola al país i un any després la va segui l'ara processat. Els fills es van quedar al seu país d'origen amb la mare de la denunciant.

Segons ha declarat la víctima, una setmana abans del fets va decidir posar punt final a la relació. La dona ha exposat que va descobrir que la seva filla menor d'edat havia denunciat l'acusat a Hondures per abusos sexuals. "Vaig trucar immediatament la meva filla i em va dir que era veritat, el vaig fer fora de casa i li vaig dir que havíem acabat", ha declarat.

Va estar una setmana, segons exposa, sense saber res d'ell, fins la matinada del 30 de juliol del 2017. Les acusacions conclouen que mentre la víctima dormia a la casa on treballava a Sant Jordi Desvalls, l'acusat va entrar per la finestra de l'habitació aprofitant que la finestra estava oberta.

Quan la víctima es va despertar, segons les acusacions, va veure l'acusat que es treia un ganivet de la butxaca dels pantalons i l'amenaçava amb fer-li mai si no convencia la seva mare per retirar la denúncia interposada a Hondures: "retira la denúncia o et mato".

Fiscalia i acusació particular relaten que mentre l'amenaçava dirigint el ganivet al coll li va dir, de sobte, que li fes un petó. "La víctima s'hi va negar reiteradament i li va cridar diverses cops que no ho fes però l'acusat la va empènyer contra la llit, li va arrancar la roba i es va col·locar sobre seu mentre li deia 'o et deixes o et mato'", recullen les acusacions.

La víctima ha relatat al judici que tot i que li va dir no volia més d'una vegada, l'home la va acabar violant. La dona ha explicat que fins aleshores no va cridar per demanar ajuda perquè tenia por de perdre la feina i l'única manera de tenir ingressos per mantenir els seus fills.

Però un cop perpetrada la violació, segons ha afegit, l'home li va dir "la veritat és que et mataré" i la va començar a atacar amb el ganivet. Això va fer que la víctima es posés a cridar.

Els crits van despertar l'home a qui cuidava, que immediatament la va anar a auxiliar i va aconseguir obrir la porta tot i que l'acusat intentava barrar-li el pas. Tot i això, com que la llum estava apagada no el va poder identificar abans que l'agressor fugís a través de la finestra. Segons les acusacions, l'assaltant va robar el telèfon mòbil de la víctima.

Com a conseqüència de l'atac, la víctima va patir diverses ferides. Segons els forenses, si l'arma hagués sigut més gran o hagués estat més afilada, podria haver acabat amb la seva vida perquè va atacar zones vitals, com el coll. L'informe forenses conclou que tots els talls van ser superficials i en cap moment es va témer per la seva vida.

L'acusat, que només ha respost a les preguntes de la seva advocada i al final del judici, ha negat les acusacions. Segons la seva versió, van tenir una discussió arran de la denúncia que la seva filla va interposar a Hondures però el 30 de juliol van arreglar les diferències.

A la sala de vistes ha assegurat que van mantenir relacions sexuals consentides però que, després, van començar a discutir perquè ell li mirava els missatges del mòbil a la víctima. llavors, segons la seva versió, va ser la dona qui va treure una navalla i li va intentar clavar mentre ell provava de repel·lir l'atac, que finalment el va fer fugir per la finestra.

La fiscalia l'acusa de violació de domicili, amenaces, violació agreujada per ús d'arma, robatori amb intimidació a casa habitada i intent d'homicidi i sol·licita, en total, una condemna de 34 anys de presó. L'acusació particular 32 anys perquè no l'acusa de violació de domicili. Li apliquen un agreujant de parentiu. La defensa demana l'absolució.