Lloret demana als touroperadors que porten joves millores en els protocols per controlar-los

L'alcalde lamenta les dues morts accidentals dels darrers dies

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) s'ha reunit amb els touroperadors que porten joves al municipi per millorin els protocols que tenen per controlar-los. Ho fa després que tan sols en una setmana hagin mort dos turistes per accident (un britànic i un alemany).
L'alcalde, Jaume Dulsat, ha lamentat les morts però ja ha avançat que, si la investigació detecta alguna "negligència", des del consistori seran "implacables". Dulsat també ha explicat que dins el pla de reconversió turística no es treballa per "promocionar" aquests touroperadors, perquè precisament aquest no és el model que volen per a Lloret. I s'ha felicitat perquè aquest any arribaran al municipi fins a 40.000 turistes alemanys menys, perquè és aquest mercat jove que volen eliminar, i substituir-lo per un públic més familiar (com el rus, el francès, el català o l'espanyol).
 
L'alcalde de Lloret de Mar ha dit que lamenta "moltíssim" les dues morts accidentals que hi ha hagut al municipi aquests darrers dies. La primera, la d'un jove britànic que va caure des d'un cinquè pis d'un bloc d'apartaments. I la segona, la d'un jove alemany de 17 anys que es va precipitar al mar des del camí de ronda.

L'alcalde explica, però, que arran d'aquestes morts el que han fet és reunir-se amb els touroperadors que porten joves al municipi "per intentar millorar conjuntament els protocols d'actuació que tenen per controlar els seus clients". En total, són entre cinc i sis empreses, que sobretot se centren en els mercats alemany –aquí, n'hi ha la majoria- o holandès.

Dulsat ha explicat que, d'entrada, les dues morts són accidentals. Però que si de la investigació se'n deriva que hi ha hagut alguna "negligència", aleshores des de l'Ajuntament no els tremolarà el pols i seran "implacables". "Ho serem com també ho som amb les sales de festes que no compleixen", ha posat com a exemple.

Jaume Dulsat ha explicat que el municipi treballa per reconvertir-se, i allunyar-se de la imatge de sol, platja i borratxera que havia tingut anteriorment. I dins aquesta estratègia, l'alcalde de Lloret no ha amagat que allò que no fan és "promocionar" aquests touroperadors. "El mercat és lliure, però allò que és clar és que nosaltres no treballem perquè vinguin", ha insistit.

Fins a 40.000 turistes menys

En aquest punt, l'alcalde de Lloret s'ha felicitat perquè aquest any visitaran Lloret fins a 40.000 turistes alemanys menys. Precisament, joves que formen part d'aquest mercat que volen eliminar i substituir per un turisme més familiar (russos, francesos, catalans i espanyols).

"Tenim hotels que estan invertint milions per reformar les seves habitacions o instal·lar parcs aquàtics; i això vol dir que estem traient de circulació aquest públic per posar-hi famílies que fan una despesa més alta", ha dit Dulsat. I ha insistit: "La nostra línia de treball és aquesta".

I aquí, l'alcalde tampoc ha passat per alt l'esforç que han fet els privats amb la reconversió turística de la destinació. Dulsat ha posat com a exemple d'aquesta implicació el fet que ara el municipi ja no aculli l'SportsVest (que cada abril portava cap a 2.000 universitaris britànics al municipi). "Els hotels van entendre que aquest no era el públic que volien, en detriment del compte de resultats; per tant, entre tots estem fent un esforç col·lectiu pel bon nom de Lloret de Mar", ha subratllat l'alcalde.
 
Dins els esforços per fer un cop de timó i reconvertir-se com a destinació, i amb l'objectiu de millorar la seguretat i el civisme, Lloret de Mar també ha intensificat la presència d'agents cívics a la zona d'oci nocturn durant la nit. I ara, a més, aquests agents també patrullaran durant el dia per les zones comercials.