Manolo Garcia exposa a Sant Feliu de Guíxols les seves obres

El Monestir acull una mostra de pintures i dibuixos del cantant

El Monestir de Sant Feliu de Guíxols acollirà des de divendres i fins al 3 d’agost una exposició gratuïta de pintura i dibuix del músic Manolo García, coincidint amb el doble concert acústic que ha d’oferir al 57è Festival de la Porta Ferrada aquest cap de setmana. Sota el títol ‘Poetes, desafectes, excèntrics remers’, la mostra reuneix la seva producció més recent amb 24 pintures –olis i acrílics-, 35 dibuixos en paper i algunes escultures de fusta i ferro.
Conegut per la seva carrera musical, García sempre ha cultivat la creació pictòrica (algunes obres han il·lustrat portades i llibrets dels seus àlbums). Ha protagonitzat diverses exposicions (la primera, a Menorca l’any 1992) i s’han publicat tres llibres sobre la seva obra pictòrica. ‘De arrebatadora vida’ (recopilatori d’obra creada entre 1985 i 1992), ‘Vacaciones de mí mismo’ (2004) i ‘El fruto de la rama más alta’ (2011).
 
Fins i tot aquells que desconeixen la faceta pictòrica i de dibuixant de Manolo Garcia però en són seguidors han vist exemples d’aquesta vessant creativa. Per exemple, a través de les imatges de portada del cèlebre ‘Arena en los bolsillos’, del seu darrer disc ‘Geometría del Rayo’, o de l’històric ‘Nuevas Mezclas’ de El Último de la Fila.

La primera exposició pictórica individual de García va ser a Menorca, l’any 1992. Després han vingut una vintena de mostres arreu de l’Estat, tant individuals com col·lectives.

Aquells que s’apropin a Sant Feliu de Guíxols aquest cap de setmana, sigui o no amb motiu d’un dels dos concerts que el músic ofereix a Porta Ferrada en el marc d’una inèdita gira acústica, tenen també de conèixer millor el García pintor i dibuixant, apropant-se fins al Monestir de Sant Feliu de Guíxols. La seva exposició s’estarà aquí fins el 3 d’agost.

García havia d'oferir inicialment un sol concert al festival empordanès, el dissabte 13 de juliol, però en exhaurir ràpidament totes les localitats el festival en va programar un altre, el dia abans.