Descarrila un tren de Rodalies de la línia R3 entre Planoles i la Molina

Viatjaven 38 passatgers que no han resultat ferits

Un tren de la línia R3 de Rodalies amb destinació a Puigcerdà ha descarrilat entre Planoles i la Molina poc després de les nou de la nit, segons ha informat Renfe. A dins del comboi hi viatjaven 38 persones, que segons la mateixa font no han sofert lesions i només ha estat necessari atendre a dues persones per una crisi d'ansietat.
Els 35 passatgers seran transbordats a un altre tren per evacuar-los fins a l'estació de Toses, on continuaran fins al seu destí en autobús. Segons Renfe, el descarrilament ha tingut lloc a dins d'un túnel, per la qual cosa s'ha sol·licitat ajuda externa. Tècnics d'Adif i de Renfe s'han desplaçat fins al punt del descarrilament per avaluar la incidència. Pel que fa a l'evacuació, des de Renfe s'indica que es durà a terme tan aviat com sigui possible.
Segons han explicat els Bombers, al tren hi viatjaven els 35 passatgers més el maquinista, que després del descarrilament ha ajudat els passatgers a baixar del comboi. El cos d'emergències ha enviat efectius de Grae i nou dotacions a lloc de l'incident. Indiquen que no hi ha hagut ni ferits ni atrapats, i que tampoc s'ha generat ni foc ni fum.

El tren ha quedat a dins d'un túnel dos quilòmetres més endavant de l'estació de Toses en direcció a Puigcerdà. S'ha tallat l'electricitat de la catenària per evitar accidents mentre es treballa en les tasques d'evacuació.

De la seva banda, Protecció Civil ha activat el pla d'emergències Ferrocat. La mateixa font indica que Adif, l'empresa que gestiona la infraestructura, ha activat el seu Pla d'Autoprotecció PAU en nivell 1.

Reparació

Tècnics de Renfe treballen aquest dimecres per encarrilar el tren accidentat al túnel de Toses dimarts a la nit i poder-lo retirar durant la jornada. Hi ha un únic eix descarrilat. Adif haurà d'avaluar després els danys causats en la infraestructura abans de decidir quan es pot restablir el servei ferroviari.
 
Mentrestant hi ha un servei alternatiu per carretera entre Ribers de Freser i Puigcerdà. Un comboi de la línia R3 que es dirigia a Puigcerdà va descarrilar uns dos quilòmetres més amunt de l'estació de Toses, en sentit Puigcerdà, poc després de les nou de la nit. Hi viatjaven 38 persones comptant el conductor. Dos d'ells van ser atesos per crisi d'ansietat, però no hi va haver més afectacions.