La Lliga Nacional de Futbol Sala corona al Barça Lassa com a nou campió 2018-2019

Es va imposar en el cinquè i últim partit

Va ser necessari arribar fins al cinquè i últim partit de la final del Play Off per conèixer quin seria el nou campió de la lliga 2018-2019 de futbol sala d'Espanya.

El domini anterior de l'Inter de Movistar que s'havia mantingut els darrers cinc anys, es va trencar perquè el Barça Lassa reconquistés el títol que va perdre el 2014 quan totes les cases d'apostes, inclosa Sportium, i durant tres anys seguits, ja que a les edicions de 2011, 2012 i 2013 també va ser campió de la competició.

Així, amb aquest nou títol, el F.C. Barcelona suma el seu quart trofeu en la màxima competició nacional de futbol sala, una menys encara que el seu rival d'aquest any, ElPozo Múrcia, que ostenta 5 títols de lliga.

L'equip que més títols de lliga ha aixecat és el Movistar Inter, que té ni més ni menys de 13 trofeus conquistats, més del doble que qualsevol en la història de la competició, tot i que aquest any va ser eliminat directament a quarts de final pel Palma, posant fi així a la seva hegemonia i que per desgràcia fins i tot els ha deixat fora de la Champions de futbol sala de la temporada que ve.

El Barça Lassa i ElPozo Múrcia van lluitar fins al final pel títol de lliga

Si alguna cosa es pot dir de la lliga de futbol sala d'aquest any, és que ha estat una igualada lluita entre els dos millors equips del torneig i que, com era d'esperar, no s'ha pogut decidir fins a l'últim moment, donat el ajustats que han anat sent els resultats en cada partit del Play Off.

Primer i segon classificat de la temporada

Durant la temporada regular ja es va anar veient quins equips estaven sent els més forts, i els fruits d'aquest exercici per part dels equips van acabar amb el F.C. Barcelona i amb ElPozo Múrcia com a primer i segon classificats respectivament.

En quarts de final, ElPozo ha hagut de treballar per superar el Aspil Vidal Ribera i després fer el mateix amb el Jaén Paraíso Interior, que s'havia colat en unes disputades semifinals.

Per la seva banda, el Barça Lassa va passar amb una certa comoditat per als quarts de final en el seu enfrontament amb el Llevant UD FS, al que va vèncer per 5 a 1, però es va haver d'esforçar molt més per eliminar el Palma FS, un equip que venia amb la moral pels núvols després de deixar fora l'amo i senyor dels cinc últims anys de la LNFS, el Movistar Inter.

El Barça Lassa s'imposa a la final del Play Off

La consecució del títol de lliga per ell Barça va arribar després de cinc partits disputadíssims amb ElPozo, alguns d'autèntic infart, com el tercer de la sèrie que es va disputar al Palau d'Esports de Múrcia i que va acabar amb un empat a 3 i una tanda de penals igualment emocionant.

En el cinquè i últim partit, celebrat al Palau Blaugrana, el F.C. Barcelona Lassa va aconseguir un 3-2 que li va fer sumar el tercer i últim punt necessari per desempatar la final i coronar-se així campió.