La 53a Cantada d’Havaneres es dedicarà a la celebració dels 500 anys de L’Havana

Actuaran Arjau, Neus Mar, Son de l’Havana i Port Bo

Demà 6 de juliol, la 53a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell donarà el tret de sortida oficiós a la temporada estiuenca a la Costa Brava. En aquesta edició, hi actuaran els grups Arjau, Neus Mar, Son de l’Havana i Port Bo, el degà de la Cantada.

Enguany, la Cantada estarà dedicada a la celebració dels 500 anys d’història de la capital cubana, L’Havana. La cultura i la música han deixat una empremta profunda i visible en aquesta ciutat, que ha escollit Calella de Palafrugell per col·laborar en estrènyer els vincles culturals entre Catalunya i Cuba.

Com ja és habitual, a nivell artístic, des de la direcció de la Cantada se segueix apostant per l’aportació de la màxima qualitat musical de la proposta, on s’hi suma la renovació i l’aportació de les noves generacions. Al mateix temps, se segueix potenciant l’element femení, amb l’actuació en aquesta edició de la cantant Neus Mar.

La principal novetat d’aquesta 53a Cantada és la incorporació d’un equip de 3 persones que han treballat per posar damunt la taula, el debat sobre la discriminació de gènere en les lletres de les cançons, per tal que els grups en reflexionin, sempre sense cap ànim de ser un element censor sobre el repertori.  D’aquesta manera, es vol posar el focus en aquesta temàtica per iniciar una reflexió profunda sobre la repercussió d’aquestes lletres a nivell social.

Un any més, coincidint amb el dia de la Cantada, durant la tarda i al llarg de la nit se celebrarà el tradicional Mercat d’Artesans al Passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau de Calella.

Com ja és habitual, la Cantada podrà seguir-se en directe a través de les pantalles gegants que s’instal·laran a la platja del Canadell (Calella de Palafrugell), platja del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc. La gent que no vulgui o no pugui gaudir de l’esdeveniment en directe ho podrà fer a través de la petita pantalla, ja que Televisió de Catalunya tornarà a estar al costat de la cultura popular fent la retransmissió, en directe, de la Cantada; i també a través de Ràdio Palafrugell (107.8 FM).  

I com sempre, en finalitzar la Cantada, a partir dos quarts d’una de la matinada, es desenvoluparan els concerts de prop que tenen lloc a les tavernes de Calella de Palafrugell.

L’endemà diumenge, el Festival Ítaca agafa el relleu de l’escenari de la platja del Port Bo per oferir l’espectacle de Diego el Cigala, acostant fins a peu de platja la seva gira que porta per títol “Lágrimas negras”.