Ja han mort 15 persones a les carreteres gironines en el que portem d'any

S'han produit 13 accidents mortals, dos menys que el 2018

Des de l’1 de gener fins al 30 de juny de 2019, 15 persones han mort en 13 accidents mortals a les comarques gironines. En el comput global a tot Catalunya s'estaria parlant de 78 persones mortes en 75 accidents mortals a les carreteres catalanes.

El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% respecte el mateix període de l’any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera. En el territori de Girona el nombre d'accidents ha baixat de 15 a 13, malgrat les víctimes són les mateixes. Aquestes dades contrasten amb les de 2010 quan per aquestes dates ja s'havien registrat 22 accidents amb 26 morts.

Pel que fa a l’edat de les víctimes mortals,destaca que gairebé una tercera part, 25 dels 78 morts tenen més de 65 anys.

Quant als dies de la setmana, el 64% dels morts a les carreteres catalanes, 50 de les 78 víctimes mortals, han estat entre divendres i diumenge. A més, convé destacar que la meitat dels accidents han tingut lloc a la tarda.
 
De les 78 persones mortes, quasi el 40% són víctimes de col·lectius vulnerables: 22 motoristes, 3 ciclistes i 5 vianants. Convé destacar que, fins a aquest mes de juny de 2019, el nombre de motoristes morts supera el de l’any passat, 21. En aquest sentit, l’SCT demana extremar la prudència aquest estiu, ja que amb l’arribada del bon temps augmenta la circulació dels vehicles de dues rodes.
 
L’estiu és una temporada d’alta mobilitat i la sinistralitat se’n ressent. El 2018, per exemple, juliol i agost van ser dels mesos amb més mortalitat de l’any.