Investiguen la mort d'una dona al Santa Caterina durant una intervenció ginecològica

L'autòpsia revela que no hi hauria hagut mala praxi

El jutjat d'instrucció 2 de Girona i el Departament de Salut investiguen la mort d'una dona a l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) durant una intervenció ginecològica el 30 de maig.

El jutjat ha obert diligències i Salut un expedient informatiu per determinar què va passar. Segons ha pogut saber aquest diari, però, l'autòpsia practicada revela que no hi hauria hagut mala praxi per part dels metges que van atendre la víctima.

Des de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) defensen que, després de revisar els protocols establerts en aquests casos i el procediment clínic, l'actuació va ser "correcta". El cas s'ha fet públic arran de la denúncia feta pel Grup de Dones Unides i l'Espai Antiracista de Salt i Girona, que ha convocat una manifestació aquest dissabte a Salt.

Denuncien que la mort de la víctima, una dona de raça negra, "ha estat la gota que ha fet vessar el got" i ho vinculen directament a una discriminació racista. L'IAS, però, defensa que compten amb un Servei de Mediació Intercultural en salut "referent a Catalunya" i que "no discrimina cap dels seus pacients per raó de raça, sexe o religió".