Suspesos dos capellans gironins per suposadament pertànyer a una secta i practicar sexe

Son els de les parròquies de Ribes de Freser i el Santuari de Núria

Investigació per part del Tribunal Eclesiàstic de Vic (Osona) a un total de disset capellans, dels quals dos pertanyents a la parròquia de Ribes de Freser i al Santuari de Núria (Ripollès), acusats de sectarisme i per defensar, suposadament, una doctrina sexual dubtosa.

Els sacerdots suspesos formen part dels disset de tot Catalunya que pertanyien a l'antiga associació "Seminari del Poble de Déu", dissolta pel Vaticà el 2017 i que jutjaran a Vic pel Dret Canònic, segons ha avançat Catalunya Ràdio.

El Bisbat d'Urgell ha estat un dels últims d'apartar el servei religiós públic als quatre capellans de la seva diòcesi investigats per la suposades pràctiques irregulars del "Seminari del Poble de Déu. Dos d'ells són el de Ribes de Freser i Núria. Mossèn Joan, el capellà de Núria confirma fora dels micròfons aquesta mesura cautelar i s'ha mostrat dolgut per les acusacions, que ha negat. Confia que el judici permeti aclarir una de les més greus; si hi ha hagut relacions sexuals entre religiosos i/o laics.

Afirma que seria "un pecat greu, però en cap cas es pot considerar un delicte", el fet d'apartar aquests capellans de l'exercici públic ha impactat als feligresos, alguns dels quals es mostren incrèduls per les acusacions. Així ho deia en declaracions a aquesta emissora l'excomptable de la parròquia de Ribes de Freser, Núria Ribera: "Estem molt dolguts perquè de tot el que els culpen, al·lucino. La gent segons el que diuen ja els ataquen i penso que aquests arriben de la gent que no participa a l'església si saben massa el que hi passa a dins".

Fonts del Bisbat d'Urgell han assegurat que tots els serveis religiosos urgents, com els enterraments, seran atesos i que aquest pròxim cap de setmana ja s'hauran incorporat els capellans substituts per poder dir missa tant al Santuari de Núria com a la resta de parròquies de la Vall de Ribes. Les investigacions i tot el procediment del judici que serà davant el tribunal eclesiàstic de Vic, estan sota secret i la vista es farà al juliol.