Els deixebles d'El Bulli obtenen la 9ena posició com a millor restaurant del món

Disfrutar es troba a Barcelona

Els barcelonins del restaurant Disfrutar, propietat dels deixebles del Bulli, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, van ocupar l'any passat la 18a posició i han entrat enguany al top ten en la novena posició. Mentre Tickets, que és propietat d'Albert Adrià, ha passat d'ocupar la 32a posició a la 20a.

Mantenint la línia d'altres edicions, l'organització ja va desvetllar anteriorment quins eren els restaurants que se situen entre el 51 i el 120 dels millors del món. I aquí, el barceloní Enigma d'Albert Adrià va escalar posicions. El restaurant, que el xef va crear imaginant-se com seria el Bulli actualment, va passar del número 95 de la llista al 82.

La gran novetat d'aquesta edició va ser la introducció de la llista 'The Best of the Best'. Ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els que han encapçalat llista alguna vegada apareixeran més en el rànquing. Ara passen a formar part d'aquest nou estadi, del Hollywood culinari.

El Celler de Can Roca ha estat dues vegades número 1 del món, vuit anys formant part del pòdium i deu apareixent entre els cinc primers llocs de la llista. Per al xef Joan Roca aquesta distinció suposa que "el somni no s'acaba" i permet "democratitzar l'èxit" que El Celler ha viscut –i viu- perquè farà regenerar la llista dels 50 millors i posar en valor "l'excel·lència per damunt de la competitivitat i agressivitat" que marcava edicions anteriors.

La nova distinció per a aquells que ja han estat número 1 no és l'únic canvi que introdueix el 'The World's 50 Best Restaurants' aquest 2019. Tradicionalment a la llista hi apareixien 100 noms, dels quals els 50 primers es desvetllaven durant la gala. Ara, però, per primer cop, al rànquing s'hi sumen vint posicions més (i en total, la llista passa a ser de 120 restaurants).