Aclareixen 128 hectàrees de pi a Colera per evitar incendis

També s'han millorat 13 kms de vies forestals

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha finalitzar els treballs de prevenció d’incendis a la muntanya de Colera (Alt Empordà) amb un pressupost de prop de 123.000 euros.
Els treballs s'han centrat en la prevenció d’incendis forestals, l’adaptació al canvi climàtic de les repoblacions de pi actualment existents i la millora de l’hàbitat de l’àguila cuabarrada i de xoriguer petit mitjançant la creació d’espais oberts. Concretament, el que s'ha fet ha estat fer una aclarida en 138 hectàrees de repoblacions de pi, l'establiment de 9,73 hectàrees estratègiques per a la prevenció d'incendis i el repàs i millora de 13 km de vies forestals que es consideren estratègiques.
 
Totes aquestes actuacions estan incloses dins el projecte europeu Princalb que té per objectiu la prevenció d’incendis forestals al massís de l’Albera. Aquest massís transfronterer ha tingut històricament una problemàtica important pel que fa a incendis forestals.

L'actuació concreta que ha finalitzat a la muntanya de Colera (Alt Empordà) també s'ha combinat amb altres mesures de prevenció d'incendis com ara l'establiment d'una franja de protecció a les vies principals, la recuperació de 16 hectàrees de pastures i la presència de 150 caps de boví que pasturen a la forest durant el període hivernal, amb l’objectiu de facilitar el manteniment de l’estrat arbustiu i de les actuacions realitzades.

La forest està declarada d’utilitat pública, de titularitat de la Generalitat de Catalunya i majoritàriament inclosa a la Xarxa Natura 2000.
 
Els treballs que s'hi han realitzat han tingut una inversió directa de 122.920 euros.