Els Bombers fan 174 actuacions a la demarcació de Girona per Sant Joan

La majoria per incendis de vegetació

Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 1.175 serveis al llarg de tota la Revetlla de Sant Joan a Catalunya; és a dir, entre les vuit del vespre d’ahir i fins a les vuit d’aquest matí. Tan sols des de la mitjanit, s’han atès 650 serveis. Al llarg de tota la Revetlla, el gruix principal de serveis s’ha fet a l’Àrea Metropolitana de Barcelona mentre que a les comarques gironines s'han registrat 174 serveis.

Per comarques trobem 33 serveis a l'Alt Empordà (d'aquests 13 són incendis de vegetació i 11 en mobiliari urbà o vehicles), 49 al Baix Empordà (amb 19 i 20 actuacions respectivament de vegetació i mobiliari), 17 a la Garrotxa (amb 5 i 8 actuacions), 32 al Gironès (18 i 7), 35 a la Selva (6 i 18), 4 a la Cerdanya, 2 al Ripollès i 2 al Pla de l'Estany.

Cos d’Agents Rurals

El Cos d’Agents Rurals ha organitzat, com en anys anteriors, un operatiu de vigilància especial de prevenció d’incendis forestals. Els agents van fer servei especial fins a les deu de la nit d'ahir. Fins a aquesta hora hi va haver diversos incendis de poca entitat, de menys de 1.000 metres quadrats. Durant la nit de la revetlla també hi ha hagut diverses incidències, que es comprovaran al llarg d'aquest matí. Com a destacable, un incendi agrícola iniciat a Montroig (Segarra), al qual es van desplaçar els agents, amb una superfície afectada de 7,84ha
 
Durant els dies previs a la revetlla  s’han inspeccionat 345 fogueres. I només en l’operatiu especial de la nit de Sant Joan d'ahir es van revisar 97 fogueres per verificar que el compliment de les mesures de prevenció fos l’adequat i que les fogueres no tinguessin residus que no es poden cremar. En total, 15 fogueres van haver d'adequar les condicions (en la majoria dels casos es va requerir als responsables que es retiressin elements que no es poden cremar com plàstics i matalassos) i una va quedar suspesa per incompliments greus.