Vist per sentència el judici a l'acusat d'abusar d'una menor amb discapacitat intel·lectual

Fiscalia i acusació mantenen la petició de 15 anys de presó

La fiscalia i l'acusació particular han mantingut la petició de 15 anys de presó per a l'acusat d'abusar sexualment d'una menor amb discapacitat intel·lectual i fer que li enviés fotografies semidespullada a través de les xarxes socials.

El judici, que va començar ahir a l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. Aquest dimecres ha declarat l'acusat, que ha afirmat que "mai" va tenir cap tipus de contacte sexual amb la menor ni la va obligar a masturbar-lo.

L'acusat i la víctima es coneixien perquè la menor era companya d'estudis del fill del processat a l'institut de Verges (Baix Empordà) però els suposats abusos haurien tingut lloc a poblacions veïnes. L'acusat també ha declarat que no sabia que tenia quatre fotografies de la víctima al mòbil i ha assegurat que les imatges se li descarreguen automàticament des de les xarxes socials.

Els suposats abusos van començar l'any 2013, quan la nena tenia 12 anys, i es van allargar fins el 2015, quan en tenia 14 i la seva família va descobrir les converses per Internet.

L'acusat, que a petició de la defensa ha declarat aquest dimecres en últim lloc, ha assegurat que "mai" va tenir cap contacte sexual amb la menor. El processat ha subratllat que la víctima passava moltes hores a casa seva perquè vivien davant per davant i era amiga del seu fill. Tot i això, ha dit que habitualment ell no hi era perquè estava treballant i no arribava a casa fins a les vuit del vespre´.

El processat ha negat que es quedés a soles amb la menor, que la tanqués en una habitació i l'obligués a masturbar-lo. L'home no troba cap explicació a la denúncia i ho atribueix a una fabulació de la menor.

L'acusat ha subratllat que no sabia que la nena tenia reconeguda una discapacitat intel·lectual del 66%: "Me n'assabento ara". Sí que ha admès, però, que quan la nena i la seva família se'n van anar a viure a una altra població es comunicava amb ella a través d'Internet. Segons ha dit, era perquè ella li demanava que, aprofitant el recorregut amb cotxe per anar a treballar, la passés a buscar per anar a visitar els seus amics al poble on vivien abans.

Arran d'aquestes converses, els Mossos d'Esquadra van trobar al telèfon de l'acusat quatre fotografies de la víctima seminua. No hi apareixia la cara però ella mateixa s'hi va reconèixer. L'acusat ha afirmat que no sabia que la nena li havia enviat aquestes imatges i argumenta que se li desen automàticament al mòbil en una carpeta apart.

La fiscalia i l'acusació particular mantenen la petició de 15 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor de 16 anys i un delicte de corrupció de menors per fabricació de pornografia infantil i demana que el condemnin a 15 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada i que no pugui treballar amb menors durant 20 anys. En concepte de responsabilitat civil, sol·liciten que indemnitzi la víctima amb 20.000 euros.