Blanes tornarà a penjar la pancarta en suport als presos polítics

Les properes accions independentistes s'hauran d'aprovar al ple

L'alcalde de Blanes (Selva), Àngel Canosa, ha anunciat que tornarà a penjar la pancarta demanant la llibertat dels presos independentistes "tan aviat com sigui possible".

Canosa ha recordat que "en el seu moment l'anterior alcalde va decidir treure-la" per complir amb les directrius de la Junta Electoral Central (JEC) sobre els símbols independentistes a les façanes dels ajuntaments.

De tota manera, el nou alcalde ha recordat que tornarà la pancarta a la façana del consistori per "donar compliment a l'acord de ple" en què "per majoria" es va aprovar penjar-la. A més, el republicà també ha avançat que qualsevol acció que s'hagi de tirar endavant a nivell nacional "haurà d'assolir la majoria necessària" per aprovar-ho en el plenari.

En paral·lel, Canosa segueix treballant per formar un govern al municipi de Blanes. El republicà manté la seva oferta a entrar en el govern a altres forces polítiques, sobretot Blanes en Comú Podem. Els comuns decidiran aquest dimecres al vespre en una assemblea si signen la proposta d'Esquerra o es mantenen a l'oposició.

L'alcalde ha afirmat que el seu objectiu no és quedar-se amb un govern format només pels seus cinc regidors i per això vol "sumar altres grups". I l'oferta és la mateixa que el primer dia, parlar del model de ciutat que volen per Blanes.

De moment, les prioritats pels republicans són "les necessitats socials". En aquest sentit, Canosa ha afirmat que una de les primeres accions que vol tirar endavant és "invertir en les persones" per tal d'evitar que "no hi hagi més desnonaments, ni gent vivint en pensions". Per això el nou alcalde ha assegurat que treballarà per "donar un pis per viure en condicions" a totes aquelles famílies que es troben en aquesta situació.

El nou batlle de Blanes també ha centrat un segon eix en què vol començar a treballar que és "la seguretat en l'espai d'oci nocturn". De fet, Canosa vol evitar que passin fets com els que es van produir el primer cap de setmana de juny, en què es van cremar tres vehicles a la zona dels Pins i també es van trencar diversos retrovisors.