Jutgen un home per abusar d'una menor amb discapacitat intel·lectual

Suposadament l'obligava a masturbar-lo

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquest dimarts un acusat que s'enfronta a 15 anys de presó per abusar sexualment d'una menor amb discapacitat intel·lectual i fer que li enviés fotografies despullada a través de les xarxes socials.

Els suposats abusos van començar l'any 2013, quan la nena tenia 12 anys, i es van allargar fins el 2015, quan en tenia 14 i la seva família va descobrir les converses per Internet. Segons les acusacions, el processat coneixia la víctima perquè estudiava amb el seu fill a l'institut de Verges (Baix Empordà).

Fiscalia i acusació particular sostenen que l'acusat aprofitava que la menor anava a jugar a casa amb el seu fill per obligar-la a masturbar-lo. La víctima ha declarat a porta tancada i està previst que l'acusat ho faci demà al final del judici.

Les famílies dels menors vivien davant per davant en una població veïna. Les acusacions sostenen que quan la menor anava a jugar a casa de l'acusat amb el seu fill, la portava a un dormitori, bloquejava la porta amb una estufa i obligava la nena a masturbar-lo. "Es prevalia de la seva superioritat per ser pare del seu amic i per la diferència d'edat de 26 anys", exposen les acusacions a l'escrit de conclusions provisionals.

Per doblegar la seva negativa, argumenten, l'acusat deia a la menor que si no feia el que li deia tindria "problemes amb els seus pares". Així, aconseguia que la menor acabés "accedint". Els abusos tenien "freqüència setmanal", exposen fiscalia i acusació particular.

A partir de l'abril del 2015, quan la víctima tenia 14 anys, la família es va traslladar a viure a una altra població del Baix Empordà van deixar de ser veïns. Tot i això, les acusacions exposen que l'anava a buscar en cotxe i la duia fins a un descampat proper a un polígon industrial de La Bisbal d'Empordà.

"Estenia una tovallola de platja, la tombava i, seguint els seus desitjos libidinosos, el feia masturbar-lo amb la mà", relaten les acusacions. Fiscalia i acusació particular exposen que els abusos van anar a més i el processat, en diverses ocasions, va introduir els dits a la menor tot i que ella s'hi oposava.

El 15 d'agost del 2015, les acusacions detallen que l'acusat va ordir un "engany" per aconseguir endur-se la menor a casa seva. En concret, va dir a la família de la víctima que, juntament amb el seu fill i un altre company de classe, anirien a passar el dia a un parc aquàtic i els va convèncer perquè deixessin que la víctima passés la nit al seu domicili. Segons fiscalia i acusació, va tornar a abusar sexualment de la menor.

La mare de la víctima ha detallat que la nena té una discapacitat intel·lectual reconeguda del 66% i que això fa que tingui dificultats a l'hora de relacionar-se amb persones de la seva edat. Per això, exposa que la família estava "molt il·lusionada" perquè tingués un amic (el fill de l'acusat) de la seva edat i que no van sospitar dels abusos fins que la germana gran de la nena va descobrir converses de contingut sexual amb el processat a través de les xarxes socials.

En aquestes converses, segons les acusacions, el processat va fer que la menor li enviés fotografies parcialment despullada. Quatre imatges que, detallen, guardava en un telèfon mòbil.

La denunciant, que ara ja és major d'edat, ha declarat a porta tancada a petició de la fiscalia. Està previst que l'acusat declari demà al final del judici que es fa a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

La fiscalia i l'acusació particular l'acusen d'un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor de 16 anys i un delicte de corrupció de menors per fabricació de pornografia infantil i demana que el condemnin a 15 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada i que no pugui treballar amb menors durant 20 anys. En concepte de responsabilitat civil, sol·liciten que indemnitzi la víctima amb 20.000 euros.