Dos detinguts a Girona per robar material industrial per revendre’l com a ferralla

Els lladres van sostreure material valorat en més de 40.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 14 de juny, a Girona, dos homes de 20 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de la ciutat, com a presumptes autors de cinc delictes de robatoris amb força, dos d’ells en grau de temptativa, i vuit delictes de furt.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta a principis de març després de produir-se una sèrie de robatoris amb força a l’interior d’empreses de distribució del material de la comarca del Gironès i la Selva.

Els investigadors van saber que els autors es vestien amb cascs de treball i armilles reflectants per passar desapercebuts quan entraven als recintes de les empreses o polígons. D’aquesta manera, podien sostreure el material sense aixecar sospites.

En algunes de les empreses entraven directament als magatzems per furtar el material, mentre que en d’altres forçaven els panys dels accessos.

Els autors van sostreure, entre altres, bobines de coure, bateries de camió, canonades de plom i peces d’acer per usos industrials, material valorat en més de  40.000 euros.

Concretament, se’ls acusa de sostreure material d’empreses de Girona, Bescanó, Fornells de la Selva, Quart, Cassà de la Selva, Sant Gregori, Llagostera, Sarrià de Ter i Riudellots de la Selva. En alguna ocasió van arribar a robar vàries vegades en la mateixa empresa sense aixecar sospites.

La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar relacionats amb altres fets similars i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, ambdós amb antecedents, van passar el dia 15 de juny a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.