Retiren un centenar de quilos de brutícia del fons marí de Platja d'Aro

Els submarinistes que han participat en l'activitat coincideixen que enguany el fons està força net

Des de fa onze anys, el municipi de Platja d'Aro duu a terme una neteja del fons marí. En aquesta onzena edició hi han participat més de setanta submarinistes que s'han submergit a les aigües de la cala del Pi, cala Rovira, Sa Cova i fins a l'illa Belladona, a l'extrem nord del municipi a tocar amb Sant Antoni de Calonge. Després de més d'una hora i mitja d'immersió, els participants han extret un centenar de quilos de brutícia del fons marí com llaunes, ampolles, fils de pescar, trossos de barques, i fins i tot ferros dels quioscos que es munten a la platja durant la temporada estival. Gairebé tots els submarinistes han coincidit en dir que enguany el fons estava força net, en comparació amb edicions anteriors.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Platja d'Aro, Josep Mª Bas, ha explicat que si en aquesta edició no s'han recollit tants quilos de brutícia, en anteriors havien arribat fins als 500 quilos, és perquè les neteges que es fan periòdicament donen el seu fruit, i també perquè enguany no s'ha tret peces tan voluminoses -l'any passat es va treure un motor d'embarcació- sinó que s'ha retirat burítica molt diversa però d'una mida més petita.

Un dels submarinistes que han participat en aquesta onzena edició de neteja dels fons marí, Rafael Molla, ha explicat que s'ha trobat forces pilotes de golf d'un Pitch and Putt que hi ha al municipi. Toni Herrera i Josep Carreras són dos submarinistes que participen cada any en aquesta activitat i han assegurat que enguany el fons marí estava força net. Han retirat de l'aigua objectes com ampolles, llaunes i trossos de plàstics.

Josep Mª Fenosa ha vingut de Sant Andreu de la Barca per participar en aquesta edició i assegura que no ha retirat una gran quantitat de brutícia però si que ha retirat trossos de plom, caixes de cartró i plàstics, entre altres coses. Fenosa ha destacat que cal que la gent es conscienciï que no es poden llançar residus al mar perquè després el medi marí se'n ressenteix.