Unes 20.000 persones gaudeixen del Festivalot al Parc de la Devesa de Girona

Han actuat Doctor Prats, Obeses, Joan Dausà o Els Amics de les Arts

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN

El Passeig de la Devesa de Girona s'ha omplert de nou de famílies aquest cap de setmana. Unes 20.000 persones entre grans i petits han escoltat els concerts de Doctor Prats o Obeses aquest diumenge, o els de Joan Dausà o Reagge per Xics que es van fer a l'Auditori de Girona aquest dissabte. La Gemma Figueres i la seva filla Victòria expliquen que són unes "habituals" del Festivalot i que "és una gran sort" tenir un esdeveniment com aquest. "Venim aquí, passem tot el dia, dinem i a la tarda cap a casa", assenyala la mare.

Un dels concerts que ha reunit més gent ha estat el de Doctor Prats, que han tocat en doble sessió. La Victòria, com tants altres petits, s'ha pintat la cara amb els colors característics de la banda. "Ha estat molt divertit, l'any passat ja vaig anar a veure Els Catarres i aquest no m'he perdut Doctor Prats".

La predisposició dels grups és un dels punts més destacats per part dels organitzadors. En Dani Alegret reconeix que "tots volen venir" i que posen "totes les facilitats". "La veritat és que és per estar orgullós de les bandes del nostre país".

Bona part d'aquests assistents han vingut de les comarques de Girona i també de Barcelona i Tarragona i amb menor mesura de Lleida. Tot plegat ha fet que des de la direcció ampliessin els espais. En un d'aquests espais, Els Amics de les Arts han ofert un concert improvisat que ha aixecat molta expectació.

El Festivalot amb identitat pròpia

Un dels fets més "interessants" pels organitzadors és que el Festivalot ha resultat ser un festival amb "identitat pròpia". "Moltes vegades ens paren per una foto i ens pregunten si tenim alguna cosa a veure amb el Festivalot, i es queden parats quan els hi diem que el muntem Els Amics de les Arts. Això és el millor", ha assenyalat Alegret.

Un canvi "sense barreres"

Alegret ha explicat que el canvi d'emplaçament del festival que des de fa uns anys es fa al Parc de la Devesa ha permès ampliar el festival. De fet, el músic considera que ha servit per poder "obrir-se" i consolidar encara més aquest esdeveniment que cada vegada suma més espectadors. "El festival guanya per totes bandes i ha servit per adonar-nos que no és nostre, sinó de tothom", ha reblat.

En aquest sentit també s'ha expressat el seu company de grup, el vocalista Joan Enric Barceló, que ha destacat que el Festivalot "s'ha avançat sempre al possible creixement" que cada any té. Un exemple, explica Barceló, ha estat separar la zona de Food Trucks de la de concerts que ha permès esponjar els assistents.