El PSC votarà al candidat de Blanes en Comú Podem a l’espera de més suports

L’objectiu és treballar per un govern d’esquerres i que ERC s’hi sumi

Els cinc regidors del PSC de Blanes (Selva) votaran al candidat de Blanes en Comú Podem (BCP), Jordi Urgell, per investir-lo com a alcalde aquest dissabte. Aquest acord compta amb només deu regidors i encara en faltaria un més per tenir la majoria absoluta, fixada en onze edils.

Per això estan a l’espera que una tercera força doni suport a la candidatura. Es tracta d'una estratègia per aconseguir que els cinc representants d'ERC, que és el partit que va guanyar les eleccions, es sumin al projecte.

Amb això, els comuns volen resoldre el triple empat en nombre de regidors entre les tres primeres forces al nou consistori selvatà i construir un govern municipal d'esquerres. En cas en què l'estratègia surti bé, Urgell -que és el candidat de la tercera força més votada- es convertiria en alcalde.

Blanes en Comú Podem (BCP) podria passar de ser la clau per donar l’alcaldia del municipi a agafar la vara d’alcalde. L’oferta que ha fet el PSC als comuns consisteix en què aquest dissabte els cinc regidors socialistes votarien a Jordi Urgell, candidat de BCP, per ser alcalde. De tota manera, aquesta suma es quedaria a tan sols deu regidors i encara en faltaria un per tenir la majoria absoluta.

El candidat de Blanes en Comú Podem ha detallat que la prioritat és buscar el suport dels cinc regidors d’ERC, que va guanyar les eleccions municipals, i d’aquesta manera acabar formant un govern d’esquerres format pels tres primers blocs al consistori (ERC, PSC i BCP). De fet, Urgell ha avançat que buscaran suports de qui calgui per desencallar la investidura d’aquest dissabte i “a partir de dilluns, començar a treballar amb ERC” per sumar-lo en el govern.

En el cas en què socialistes i comuns no trobin el suport dels republicans aquest dissabte, tenen dues alternatives per aconseguir l’alcaldia: o bé sumant els vots dels tres regidors de Cs, o bé els tres de Junts per Blanes. De tota manera, Urgell ha remarcat que l’objectiu és comptar amb els republicans en el govern. Si finalment no s’aconsegueix cap suport més, el cap de llista d’ERC, Àngel Canosa, es convertirà finalment en l’alcalde, per haver estat la llista més votada.

Aquest pacte ha estat avalat per la militància de Blanes en Comú Podem que aquest dijous s’ha reunit en assemblea. De fet, el dimarts ja havien de votar a favor o en contra d’un document d’acord de govern amb els republicans, però els votants els van demanar mantenir les negociacions amb el PSC abans de signar cap document. Aquest mateix dijous, els socialistes els han detallat aquesta proposta i els comuns l’han avalat.

L’assemblea d’ERC rebutja negociar amb el PSC

Aquesta proposta arriba un dia després que els republicans anunciessin que la seva militància havia rebutjat de forma unànime que els cinc representants d’ERC negociessin un pacte que inclogués el PSC. Tot i així, els votants d’Esquerra sí que van aprovar l’acord redactat per governar conjuntament amb Blanes en Comú Podem.