Arxiven la causa penal contra l'exalcalde de Roses per haver perdonat multes quan governava

Carles Pàramo no anirà a judici tot i que la decisió no és ferma i encara es pot recórrer

El juny de l'any passat Carles Pàramo va arribar als Jutjats de Figueres acompanyat del seu advocat, Carles Monguilod, per donar explicació sobre unes multes que va retirar a veïns de Roses quan era alcalde. Segons la fiscalia, Pàramo hauria comès un delicte de prevaricació perquè va tenir tractes de favor cap a alguns ciutadans. La titular del jutjat encarregat del cas ha arxivat la causa penal cosa que vol dir que no s'obre judici contra l'exalcalde de Roses i actual candidat a la reelecció. Tot i això, la decisió no és ferma i es pot recórrer a l'Audiència de Girona.

"Les multes són ridícules, totes estan justificades i eren de gent que no coneixia de res", ha explicat el seu advocat Carles Monguilod que sosté que Pàramo va actuar correctament i fent ús de les seves competències com a alcalde quan va analitzar els recursos dels ciutadans i va creure oportú retirar-los la multa. Segons Monguilod, des del principi no hi ha hagut indicis que fessin pensar que Pàramo era autor d'un delicte penal i creu que s'ha utilitzat la justícia "per perjudicar-lo políticament". "No hi havia cap contingut penal i això és el que ha resolt el jutjat", conclou Monguilod.

Una denúncia d'ICV

Les diligències es van obrir arran d'una denúncia del grup municipal d'ICV, amb el regidor Joan Esteve Danés al capdavant, que va fer arribar a fiscalia tres multes que Carles Pàramo va retirar quan era alcalde de Roses. Les sancions les va imposar la policia els anys 2000 i 2002 i són per tenir el cotxe mal aparcat. El fiscal va veure indicis de prevaricació perquè el llavors alcalde va ordenar retirar-les i retornar als afectats els diners del cost de retirada del cotxe amb la grua.

Pàramo sempre he defensat que no va decretar retirar multes, sinó que va acceptar els recursos que havien posat alguns veïns de la població. En una ocasió, Pàramo va ordenar per decret tornar els diners que una dona havia pagat per recuperar el cotxe que li havia retirat la grua perquè entorpia el pas del camió d'escombraries; el segon cas és el d'un conductor que havia aparcat en un pas de vianants i tampoc va pagar la grua i el tercer el d'un empleat de banca que va estacionar el cotxe damunt una línia groga.