Santi Niell (SI) vol repartir els nouvinguts per les escoles de Girona

L'independentista diu que cal implantar noves polítiques d'integració

L'alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona, Santi Niell, va presentar ahir el programa en immigració i convivència de la formació independentista acompanyat per la seva número 2, Mercè Escarrà. Segons Niell, “és imprescindible que Catalunya sigui un Estat, ja que d'aquesta manera podrà dissenyar la seva pròpia política en immigració i que aquesta no vingui imposada per Madrid d'acord amb els interessos espanyols”.

Niell considera que des dels ajuntaments es pot treballar en aquesta matèria tot i que cal donar recursos perquè “la integració dels nouvinguts sigui a través d’una informació clara, en centres i espais d’acollida, sobre els deures que comporta viure a Girona, i també dels drets i serveis de què poden gaudir”.

Així mateix, Solidaritat vol fer del català una eina d’integració social, a través d’accions decidides de promoció de la llengua entre aquells que no l’usen habitualment, potenciant, per exemple, el voluntariat lingüístic. Niell també aposta per fer polítiques des de l'ajuntament perquè de dels esplais de la ciutat els fills dels immigrants s’integrin amb facilitat en el marc social i cultural gironí. “També és prioritària una distribució equitativa dels escolars nouvinguts en els centres públics i concertats i afavorir la integració de persones immigrades a les entitats i a les festes tradicionals de la ciutat” ha dit.

Finalment Santi Niell ha insistit en què cal implantar sense complexos, en tots els àmbits, polítiques d'integració per incorporar els nouvinguts en els valors de la democràcia i la cultura i llengua del país.