Olòriz (ICV) diu que faran pressió perquè el soterrament del tren convencional 'no acabi com la N-II'

L'ecosocialista de Girona alerta dels perills que l'Estat deixi a mig fer les obres del tren i l'enderroc del viaducte

El diputat i exconseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ha expressat la preocupació en la formació ecosocialista per les recents declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, on avançava que les retallades en infraestructures seran del 30%. Milà ha assenyalat que les prioritats marcades pel Govern passen per l'alta velocitat, l'aeroport i les rodalies de Barcelona i que "no es fa esment de la resta de comarques catalanes".

El diputat ha afirmat que no es pot permetre que el ministeri "incompleixi els compromisos amb Girona del soterrament del tren convencional i la construcció d'un gran intercanviador". "Si això succeeix ens trobarem que haurem invertit per a una minoria que utilitzarà el TAV mentre que la majoria que utilitza el transport ferroviari per traslladar-se cada dia a la feina es trobarà sense la inversió necessària en aquests moments", ha denunciat Milà.

No pot acabar com la N-II

En aquesta línia s'ha expressat també l'alcaldable d'ICV a Girona, Joan Olòriz, que s'ha mostrat recelós del fet que Foment no ha impulsat alhora el soterrament de l'alta velocitat i del tren convencional. "Mai ens han donat explicacions convincents de perquè no es podia simultaniejar el soterrament del TAV amb el del tren convencional", ha assenyalat.

L'alcaldable d'ICV ha alertat que estaran amatents perquè l'Estat compleixi el promès i evitar que, segons ha dit, les obres del convencional "no acabin com la N-II". "Ens pot passar el mateix amb el soterrament del convencional que amb l'N-II i al final quedar pitjor de com estàvem als començament", ha manifestat. Olòriz basa els seus recels en què, a poc més d'un any de l'arribada de l'alta velocitat a la ciutat, no es coneix encara -segons assegura- ni els terminis de soterrament del tren convencional ni de la nova estació. Per això, Olòriz ha demanat el vot als gironins per tal de "reunir la força suficient per després tenir la capacitat de parlar en nom de la ciutat".