El PP vol canviar el pla general de Girona perquè no es pugui construir cap pavelló a la Devesa

La candidata popular proposa construir un nou equipament esportiu per als barris de Sant Narcís i Can Gibert

La candidata del PP a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray, ha recordat que el seu grup municipal sempre s'ha manifestat en contra de la construcció d'un pavelló al parc de la Devesa, un dels equipaments més polèmics i que ha marcat el passat mandat. Veray ha recriminat però a alguns partits que ara canviïn el discurs i que, segons ha dit, durant la campanya es mostrin contraris al pavelló. La candidata ha assenyalat directament a ERC i ICV (manifestament oposat al pavelló) als qual ha recordat que el pla de mandat signat conjuntament amb el PSC al 2007 incloïa la construcció d'aquest equipament.

Va ser finalment la comissió de Patrimoni la que va frustrar els objectius del govern municipal i va prohibir fer un pavelló de les dimensions que preveia el projecte que ja tenia redactat el tripartit;  però va deixar la porta oberta a fer un equipament més petit. Ara bé, el PPC ha expressat la voluntat de, si és determinant en el pròxim govern de la ciutat, impulsar un canvi en el Pla General per tal que el pavelló "no es pugui fer ni ara ni en el futur".

Per contra, Veray ha proposat que es faci un nou equipament esportiu que doni servei, principalment, als barris de Sant Narcís i Can Gibert del Pla. A més, l'alcaldable també ha assenyalat que el pavelló de Santa Eugènia està "sobreexplotat" i que, per tant, el nou equipament hauria de ser compartit entre els tres barris. Veray ha avançat però que faran un estudi per determinar en quin barri és més necessari i que la decisió d'on fer-lo finalment "no es prendrà per imposició".  Veray també manifesta que, si no hi ha diners per a construir-lo, en el pròxim mandat s'esculli la ubicació i se'n redacti el projecte.

Conveni amb el GEiEG

La candidata del PPC ha defensat també que en moment de crisi econòmica la col·laboració amb el sector privat és "imprescindible". Per això, Veray s'ha marcat com a primer objectiu aconseguir un conveni amb el club excursionista per excel·lència de la ciutat, el GEiEG, per tal que tots els ciutadans puguin fer ús de les seves instal·lacions en un moment en què, segons ha dit, la crisi econòmica fa poc viable construir nous equipaments. "El GEiEG està disposat a signar un conveni amb l'ajuntament i disposa de molt bones instal·lacions", ha dit l'alcaldable popular.

Segons ha avançat Veray, es tractaria d'un conveni que permetés que, a les hores que hi ha menys gent al club esportiu, hi poguessin entrar també ciutadans que no són socis i que, a més, pagarien unes tarifes més avantatjoses que els socis. La candidata però ha remarcat que "el soci sempre tindria preferència".

D'altra banda, el PP demana que es construeixin dos parcs de salut a la ciutat que haurien d'estar situats als barris de Santa Eugènia i Montjuïc.