ICV de Girona vol estendre els estudis de formació professional a tots els instituts de la ciutat

Els ecosocialistes consideren que cal incrementar un 25% les places actuals per donar cobertura a la demanda

Aquest curs, entre Girona i Salt, hi ha un total de 2.440 joves que estudien formació professional. Per a ICV, però, l'actual oferta encara és insuficient perquè queda àmpliament superada per la demanda. "Només cal mirar les llistes d'espera per veure com doblen l'oferta d'estudis que hi ha a Girona", explica la número dos d'ICV, Núria Terés.

La formació ecosocialista considera que, en els propers quatre anys, cal incrementar en un 25% el número actual de places. "Per a nosaltres, la formació professional és d'una importància vital, i avui més que mai és imprescindible per capgirar l'actual situació econòmica i donar esperances als joves", concreta Núria Terés.

Coincidint amb l'inici del període de preinscripció dels cicles formatius de grau mitjà i superior, ICV ha volgut presentar avui les seves propostes en matèria d'FP a Girona. Unes propostes que passen per estendre aquest tipus d'ensenyament a tots els IES de la ciutat.

Actualment, a Girona els instituts que ofereixen cicles d'FP són el Montilivi, el Santa Eugènia i el Narcís Xifra, apart de l'Escola d'Hostaleria. Entre d'altres, s'hi fan estudis d'administració, mecànica, química, electricitat, perruqueria o sanitat.

Aplicar el mateix model arreu

La voluntat d'ICV és que aquest model també s'apliqui als instituts on no s'ofereixen cicles formatius. A Girona, aquests són el Vicenç Vives, el Carles Rahola i el Santiago Sobrequés. "Si l'oferta de formació professional se circumscriu només a determinats centres, aleshores es pensa que hi ha instituts de primera i de segona", lamenta Núria Terés.

Per això, la número 2 diu que cal acabar amb aquesta situació. "A més, els instituts que ofereixen FP milloren la seva oferta, perquè permeten que professorat de cicle ofereixi algun crèdit d'aquests estudis a l'ESO", ressalta Terés.

Finalment, la proposta de la formació ecosocialista també inclou millorar l'actual oferta d'estudis d'FP en relació amb els nous sectors econòmics, crear una taula de la Formació Professional a Girona amb tots els agents implicats i oferir llocs com a aprenents a les brigades municipals als joves d'entre 16 i 18 anys que han abandonat els estudis o són nouvinguts.