L'Ajuntament de Salt anuncia la instal·lació de més càmeres de seguretat

S’ha començat la col·locació de càmeres al sector centre

Aquestes noves càmeres donen continuïtat al projecte iniciat fa dos anys amb la col·locació de nou dispositius a l’aparcament del camp de futbol i del parc Monar. Els bons resultats que han donat aquestes primeres càmeres, millorant la sensació de seguretat i disminuint el nombre de delictes, ha fet que el consistori hagi decidit donar-hi continuïtat amb la col·locació de nous dispositius en diferents punts del municipi.

L’Alcaldessa Iolanda Pineda ha destacat que “amb la instal·lació d’aquestes noves càmeres, volem continuar treballant per millorar la percepció ciutadana d’inseguretat i d’incivisme” i ha afegit que “les càmeres tenen un clar efecte dissuasiu en les persones amb intenció de cometre delictes”.

Les noves càmeres, autoritzades per la Comissió de Videovigilància de Catalunya, s’han començat a instal·lar a diferents punts dels carrers Àngel Guimerà i Francesc Macià i suposen una inversió de més de 55.000 euros.

Un cop instal·lats aquests dispositius, se’n col·locaran més a l’entorn del carrer Torras i Bages, amb una inversió prevista de 47.000 euros. Per a més endavant, es preveu la col·locació de càmeres a la zona del parc de la Massana i a la plaça Catalunya.

Quan es completi la instal·lació d’aquests darrers dispositius, Salt comptarà amb 31 càmeres de videovigilància. Les càmeres estaran connectades via Wimax en un projecte que ha estat dissenyat per l’empresa Localseg. El sistema de videovigilància estarà centralitzat amb diverses càmeres en una sala de control a la seu de la Policia Local, que gravarà durant les 24 hores del dia.