Denuncien un pòster de Hitler clavat a la caserna dels antiavalots de la policia a Perpinyà

La imatge era a la infermeria de la CRS (Companyia Republicana de Seguretat) a Perpinyà

Es desconeix quant de temps va passar el pòster d'Adolf Hitler a la paret de les dependències dels antiavalots francesos, però es dedueix que "diverses setmanes", segons ha explicat el responsable de la CGT, sindicat minoritari a la CRS.

Arran de la denúncia, la fiscalia de Perpinyà ha obert una investigació sobre l'existència del cartell, segons assegura el diari 'L'Indépendant'.

En roda de premsa, el delegat sindical de la CGT a la secció de la CRS 58 a Perpinyà, Robert Gili, va explicar aquest dimarts que va veure el pòster per primer cop el 17 de gener passat, després que  dos treballadors de manteniment l'alertéssin de la seva presència. El cartell era penjat a la paret, a l'esquerra de la porta de sortida de l'infermeria. Es tractava d'una fotografia en blanc i negre d'Adolf Hitler, acompanyat d'un altre oficial.

Una sanció equivalent "a fumar a la via pública", segons la CGT

Aleshores, explica la premsa local, Robert Gili va fotografiar el pòster, que té una mida de 42 x 59 centímetres. Segons Gili, aquell mateix dia va demanar una reunió amb el cap de la CRS 58, però aquest no el va rebre. Tot i això, el mateix dia van despenjar la foto.

El 22 d'abril, la CGT va posar una queixa contra la persona que havia penjat el pòster i la CRS va obrir una investigació administrativa en el sí del mateix organisme. El resultat va ser "la mateixa sanció que en una altra ocasió va ser aplicada a un policia per fumar a la via pública", va dir Gili en roda de premsa, relata 'L'Indépendant'.