Els afectats per l'incendi en un edifici de Girona trigaran dies en tornar a casa

Posen en mans de l'asseguradora la reparació dels desperfectes

Els veïns afectats per l'incendi d'un edifici al carrer Port Lligat de Girona trigaran dies a poder tornar a casa. Segons ha explicat l'alcaldessa en funcions de la ciutat, Marta Madrenas, el foc va afectar l'habitació de subministraments i caldrà refer la cambra de comptadors. "S'ha de fer tot de nou, totes les instal·lacions i les conduccions s'han de fer noves", ha indicat Madrenas que afegeix que el temps per reallotjar els veïns dependrà de quan es puguin recuperar "els serveis mínims".

L'alcaldessa ha subratllat que la comunitat de propietaris compta amb una assegurança que és la que "ha de responsabilitzar-se dels costos de reparació dels que va quedar malmès". Una persona va resultar ferida greu i la van traslladar a la Vall d'Hebron mentre que els serveis d'emergències també van atendre set persones més per inhalació de fum.

Una persona va resultar ferida greu i set més lleus en l'incendi d'aquest diumenge a la tarda al carrer Port Lligat 12 de Girona. Al ferit més greu el van evacuar en helicòpter a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. "Sobretot estem pendents de la persona que va patir ferides més greus i esperem i desitgem que es pugui recuperar ràpidament", ha indicat Madrenas que posa el focus en els "danys personals" que va causar el foc.

El foc va començar al quadre de comptadors d'un edifici de tres plantes quan faltaven cinc minuts per dos quarts de quatre i 25 minuts més tard ja s'havia donat per controlat. Fins al lloc, s'hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers de la Generalitat. Als veïns els van haver d'evacuar amb un vehicle escala.

L'incendi va obligar a desallotjar 27 famílies de l'immoble, que no podran tornar a casa fins que l'edifici recuperi el subministrament de serveis. Segons ha explicat l'alcaldessa en funcions, el foc va malmetre la cambra de comptadors. Per això, assenyala que el retorn dels veïns dependrà de quan es pugui refer l'habitació perquè "s'ha de fer tot nou".

Marta Madrenas ha explicat que es tracta d'un edifici relativament nou i que la comunitat de propietaris compta amb assegurança. "Els responsables de la comunitat estan treballant amb l'administrador per assegurar que es cobreixen totes les incidències que puguin sorgir", ha explicat l'alcaldessa que afegeix que és la mateixa asseguradora la que "ha de responsabilitzar-se dels costos de reallotjament i dels de la reparació".

Finalment, serveis socials de l'Ajuntament de Girona no va haver de reallotjar cap família perquè tots van trobar una alternativa.