Desmantellada una plantació de marihuana en una hípica abandonada a Breda

La policia deté quatre persones i comissa 1.700 plantes, dues pistoles i nou quilos de droga envasada al buit

La policia estatal va iniciar la investigació després de rebre informacions referents a un grup de persones que presumptament estaria implicada en una xarxa de tràfic de drogues a gran escala. Partint d'aquest supòsit, els investigadors van localitzar dues cases a Corbera de Llobregat i una hípica abandonada a Breda on es cultivava marihuana en grans quantitats.

La policia va registrar els tres immobles i al garatge d'una de les cases unifamiliars a Corbera de Llobregat hi va localitzar una "sofisticada plantació" de marihuana, segons ha informat la policia. Les plantes estaven amagades darrera un plafó d'eines convencional on s'havia habilitat un habitacle amb la instal·lació de llum, ventilació i control d'humitat per tal que les plantes poguessin créixer malgrat estar dins un garatge.

La policia ha destacat que dins el garatge s'ha trobat tot tipus d'estris i productes per portar a terme el cultiu d'aquesta droga i tots els controls per facilitar el creixement de les plantes. En aquesta mateixa casa també es secava i triturava la marihuana per, posteriorment, envasar-la al buit i vendre-la ja fos tant en paquets de nou quilos com en bosses d'una sola dosi.

Els investigadors també van detectar que, en una casa molt pròxima, hi havia també una instal·lació molt similar on es feia exactament el mateix per aconseguir cultivar i preparar la droga per a ser distribuïda.

A banda d'aquestes dues cases, la policia espanyola també va localitzar a una antiga hípica de Breda una gran plantació al lloc on, antigament, s'ensinistraven els cavalls. A les instal·lacions de l'hípica -que estava abandonada- també es disposava de tots els elements per dur a terme tots els passos per al cultiu i posterior distribució de la marihuana.

Blanquejaven beneficis a través d'una empresa tapadora

La policia espanyola ha determinat que es tractava d'un grup perfectament organitzat on cada integrant tenia atribuïdes unes funcions molt concretes. El cap de la banda era un home nord-americà d'origen cubà que feia comandes a Holanda de productes i substàncies per al cultiu de la marihuana fent servir una empresa tapadora domiciliada a Barcelona. Aquesta empresa estava dedicada, en principi, a l'adquisició i gestió de valors de fons de societats però, realment, la banda l'usava per blanquejar els beneficis de la venta de la droga.

La persona de confiança del màxim responsable de la banda era l'encarregada de rebre els enviaments que arribaven d'Holanda i, una tercera persona, era el que feia les instal·lacions tècniques pertinents per plantar la droga i cuidar-se del creixement adequat de les plantes. La dona del cap de la banda seria, segons la policia, l'encarregada del blanqueig dels beneficis.

Comís de droga, armes i cotxes

En els tres registres que ha efectuat la policia espanyola s'han intervingut un total de 1.700 plantes de marihuana, nou quilos de droga ja envasada al buit i llesta per a la seva distribució, llavors, acceleradors del creixement i floració, diverses eines per al cultiu de les plantes i també es seu tractament -com una premsadora per envasar al buit o bàscules de precisió-, una màquina per detectar bitllets falsos, telèfons mòbils i abundant documentació. També s'han intervingut dos cotxes de gamma alta.

A més, el cap de la banda també tenia llogat un traster a l'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat) que també va ser registrat. En aquesta operació, la policia va intervenir dos armes de foc i tres matxets de grans dimensions.

L'operació ha acabat amb quatre detinguts imputats per delictes de tràfic d'estupefaents, tinença il·lícita d'armes i blanqueig de capitals. Tres dels detinguts han ingressat a presó després de declarar davant del jutge.