Per què una veta de mercat és una gran oportunitat?

Aprofita les oportunitats que t'ofereix l'àgora econòmica

Què és una veta de mercat? Els experts el defineixen com una oportunitat, com un recurs que ens permeten obtenir una bona rendibilitat en un temps rècord. Ens donen l'oportunitat a les empreses de poder invertir en un negoci que realment va a ser interessant, sense haver d'invertir molts diners ni molt temps (encara que una mica de la nostra part sí que hi haurem de posar).

Gairebé qualsevol idea, sempre que s'apliqui de la forma correcta, en el moment adequat, pot ser un bon nínxol de negoci. Un bon exemple d'això és la online ruleta, sector que es considera imparable a hores d'ara, donant una gran rendibilitat a l'inversor.

A continuació, anem a comentar-te algunes de les raons de perquè els nínxols de mercat es presenten com una bona oportunitat per a qualsevol empresa, ja sigui espanyola o no.

Raons per buscar vetes de mercat

-Inversió molt reduïda
Una gran companyia analitzarà el segment que representa la veta i, probablement, no vegi rendible la inversió en aquest. Això és normal ja que aquest tipus d'empreses aspiren a més.

Les petites i mitjanes empreses tenen clar el motiu de perquè una veta de mercat és tan rendible. No només permeten aconseguir una amortització relativament ràpida, sinó que també és un bon recurs per no haver de cobrir una competència tant ferotge. Amb això volem dir que la possibilitat de guanyar diners és molt més elevada.

-Menys inversió de recursos
Una empresa petita o mitjana no disposa de molts recursos per poder dur a terme tots els projectes que tingui en ment (ni té molta infraestructura ni molt personal). Per aquesta raó, seleccionar un petit tros de mercat, pot ser una bona idea ja que no farà que hagi d'utilitzar recursos que ni tant sols té (i no hagi de endeutar-se per aconseguir-los).

-Menor inversió per a publicitat
No ens hem d'oblidar que si una empresa llança la seva publicitat al mercat, si aquest és molt ampli, segurament s'arruïnarà abans d'haver-se enlairat.

Un altre dels avantatges de les vetes de mercat és que no necessiten que invertim molt en publicitat perquè comencin a enlairar-se. Es fa una primera segmentació de mercat perquè tinguem clar al tipus de client al que ens dirigirem. D'aquesta manera, aconseguirem minimitzar les pèrdues.

-Es minimitzen els riscos
Aquest punt ve derivat dels anteriors: al cap i a la fi, al no necessitar de tanta inversió no hem d'assumir un risc tan elevat. Abastar un enorme mercat ens farà jugar amb un risc molt elevat. És cert que, si guanyem, podem aconseguir molts diners en poc temps però si perdem, ens arruïnarem amb la mateixa rapidesa.

Per aquesta raó val la pena centrar-se en una veta.

Totes aquestes raons ajudaran a les Pimes a decidir-se finalment per una veta. Si encara no tens una idea que marqui la diferència, prova amb una veta de mercat.