Tots per Sant Feliu no vol governar en minoria però descarta el tripartit

L'alcalde en funcions, Carles Motas, assegura que no tanca la porta "a res"

Tots per Sant Feliu (TSF) ha aconseguit un resultat històric a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) on aquest 26-M ha obtingut deu regidors. El seu cap de llista i alcalde accidental, Carles Motas, ha exposat que és una població on el vot acostuma a estar molt fragmentat però en aquesta ocasió s'han quedat a només un regidor de la majoria absoluta, que se situa en onze.

"Ho interpretem com un reconeixement a la feina feta durant aquest quatre anys", ha afirmat Motas. Segons el cap de llista de TSF, feia falta "una sacsejada" a la població i creu que ho han aconseguit desencallant projectes que feia anys que s'arrossegaven, com ara el futur Museu Thyssen. "Hem treballat de manera molt intensa i a més hem estat valents, i creiem que és una feina que s'ha vist al carrer", ha exposat.

Durant aquest mandat, Carles Motas ha capitanejat un govern tripartit format pels sis regidors del seu partit, tres d'ERC i els tres del PSC. Tot i els bons resultats de TSF a les municipals aconseguint quatre regidors més, Motas no vol governar en minoria: "Des d'un principi el que plantegem és que no volem governar sols, som partidaris d'incorporar més veus al govern".

Després d'uns dies per analitzar els resultats i agafar perspectiva, l'alcalde en funcions preveu començar aquest divendres mateix les converses amb els caps de llista de totes les formacions que han aconseguit representació al ple. "Parlarem amb tots i després veurem amb qui podem arribar a un acord per formar govern", ha dit Motas que no desvetlla si té en ment algun soci prioritari.

Reeditar el tripartit

El cap de llista de TSF no és partidari, ara per ara, de reeditar el tripartit perquè considera que setze regidors (els deu del seu partit, els tres d'ERC i el tres del PSC) "potser són molts" per governar a Sant Feliu de Guíxols. Tot i això, ha assegurat que explorarà totes les opcions i que no tanca la porta "a res".

A banda dels socis de govern del darrer mandat, altres possibles pactes podrien ser amb JxCa (tot i que és el partit que ha perdut més suport i ha passat dels sis regidors que va aconseguir CiU el 2015 a tres), Guíxols des del Carrer (GdC ECP – ECG) o Moviment d'Esquerres (MES-UPMcat). Aquestes dues formacions mantenen un regidor.

Motas veu complicat que es pugui articular una alternativa de govern per desbancar-lo de l'alcaldia, que implicaria un acord de cinc partits amb sensibilitats polítiques molt diferents

L'alcalde en funcions situa com a prioritat a l'hora d'arribar a un acord de govern compartir el model de ciutat. Per a Motas, hi ha dos projectes principals engegats l'anterior mandat que s'han de culminar aquesta legislatura: el Museu Thyssen i l'aparcament de la Corxera.

Si no hi ha sorpreses d'última hora, Motas enfilarà el segon mandat consecutiu com a alcalde. També ho va ser entre l'abril del 2010 i fins a les eleccions del 2011, després que prosperés una moció de censura per desbancar l'aleshores alcalde socialista Pere Albó. Unes èpoques convulses en la política municipal que l'alcalde en funcions creu que han quedat enrere.